אוכל
שומרים על הגזרה? מתכון לסלמון שמכינים בקלי קלות
בא לכם להתפנק בארוחה טעימה ומנחמת אבל גם שלא תהייה מושחתת ובריאה? המתכון הזה יסדר לכם ארוחת צהריים קלילה שמכינים בכמה דקות וטעם פשוט נפלא
אחרי כל המאכלים והפינוקים של שישי-שבת, אפשר ורצוי לפתוח את השבוע עם מנה בריאה, מזינה וקלה להכנה. קבלו מתכון לדג סלמון שמכינים בצי'ק צ'אק עם טוויסט מפתיע ומיוחד.
מצרכים:
4 נתחי סלמון ללא עור (אפשר קפוא ואפשר להשתמש בנתחים טריים)
עגבניות שרי גדולות חצויות לשניים
7-8 שיני שום חתוכות לשניים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2-3 פלפלים חריפים יבשים מנוקים מגרעינים ושטופים
שמן זית
7-8 זיתי קלמטה מגולענים (אפשר גם יותר)
צרור כוסברה קצוצה
חצי לימון חתוך לפלחים ללא הקליפה
כוס מים
תבלינים: כף תבלין לגריל, כף ועוד כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית כוסברה טחונה, רבע כפית פלפל קאיין, מלח הימלאיה (בערך כפית תלוי בכמות הזיתים).
אופן ההכנה:
בסיר רחב: שמים 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את השום ואת הגמבה, לאדות מעט, להוסיף את הפלפלים היבשים, לערבב את התבלינים עם 8-9 כפות שמן זית (משאירים מעט מהתערובת בקערה, אנחנו נשפוך את היתר על הדגים עצמם) שופכים לסיר, מערבבים במהירות ומוסיפים חצי כוס מים, כוסברה, עגבניות שרי ופלחי לימון. להוסיף עוד חצי כוס מים ולבשל עד שהרוטב קצת מסמיך לבשל עם מכסה סגור כ20-30 דקות. להכניס את הדגים, לנער מעט את הרוטב, אפשר להוסיף עוד כוסברה קצוצה, להוסיף זיתים (אצלנו לא אוהבים את הטעם החזק של הזיתים, אז הוספתי ממש מעט 7-8 זיתים, אבל אפשר להוסיף יותר). לשפוך את שאריות התבלינים והשמן על הדגים עצמם, לסגור את הסיר לבשל על אש קטנה - בינונית עד שהדגים מוכנים. לנער מדיי פעם. (בערך 20 דקות). בתאבון.
4 נתחי סלמון ללא עור (אפשר קפוא ואפשר להשתמש בנתחים טריים)
עגבניות שרי גדולות חצויות לשניים
7-8 שיני שום חתוכות לשניים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2-3 פלפלים חריפים יבשים מנוקים מגרעינים ושטופים
שמן זית
7-8 זיתי קלמטה מגולענים (אפשר גם יותר)
צרור כוסברה קצוצה
חצי לימון חתוך לפלחים ללא הקליפה
כוס מים
תבלינים: כף תבלין לגריל, כף ועוד כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית כוסברה טחונה, רבע כפית פלפל קאיין, מלח הימלאיה (בערך כפית תלוי בכמות הזיתים).
אופן ההכנה:
בסיר רחב: שמים 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את השום ואת הגמבה, לאדות מעט, להוסיף את הפלפלים היבשים, לערבב את התבלינים עם 8-9 כפות שמן זית (משאירים מעט מהתערובת בקערה, אנחנו נשפוך את היתר על הדגים עצמם) שופכים לסיר, מערבבים במהירות ומוסיפים חצי כוס מים, כוסברה, עגבניות שרי ופלחי לימון. להוסיף עוד חצי כוס מים ולבשל עד שהרוטב קצת מסמיך לבשל עם מכסה סגור כ20-30 דקות. להכניס את הדגים, לנער מעט את הרוטב, אפשר להוסיף עוד כוסברה קצוצה, להוסיף זיתים (אצלנו לא אוהבים את הטעם החזק של הזיתים, אז הוספתי ממש מעט 7-8 זיתים, אבל אפשר להוסיף יותר). לשפוך את שאריות התבלינים והשמן על הדגים עצמם, לסגור את הסיר לבשל על אש קטנה - בינונית עד שהדגים מוכנים. לנער מדיי פעם. (בערך 20 דקות). בתאבון.
המתכון באדיבות סיון אופירי - פשוט לרדת במשקל
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
.jpg)


