אוכל
נמאס מהפרג: שני מתכונים מפתיעים לאוזני המן שיגרמו לכם לרוץ למטבח
אין משהו שמסמל את חג פורים יותר מאשר אוזני המן, לקראת החג הכי צבעוני שיגיע אלינו בסוף השבוע קבלו שני מתכונים לא שגרתיים למאפה המפורסם - אושני המן מלוחות במילוי גבינה וזיתים ואוזני המן ללא גלוטן
עם כל הכבוד למילוי הפרג הקלאסי, אפשר בחג פורים הקרוב להשתגע ולהכין גרסאות קצת יותר מיוחדות לאוזני המן. כוכב הרשת המתמודד עם סכרת נעורים, גיל הראל, מביא את הגרסה שלו למאפה ומציג גרסה במילוי גבינות וזיתים, והקונדיטור רן בן דוד מסתדר את הצליאקים והנמנעים מגלוטן לחג הקרוב
מתכון לאוזני המן מלוחות במילוי גבינות וזיתים:
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח (אפשר חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אפשר גם להשתמש בשמן זית למי שמעדיף)
ביצה אחת
חצי כפית מלח
רבע כוס מים (להוסיף בהדרגה)
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח (אפשר חצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אפשר גם להשתמש בשמן זית למי שמעדיף)
ביצה אחת
חצי כפית מלח
רבע כוס מים (להוסיף בהדרגה)
מצרכים למילוי:
חצי כוס גבינת ריקוטה (או גבינה לבנה)
חצי כוס גבינת פטה מפוררת
רבע כוס זיתים ירוקים קצוצים (או זיתים שחורים לפי טעם)
כף אחת של שמן זית
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס גבינת ריקוטה (או גבינה לבנה)
חצי כוס גבינת פטה מפוררת
רבע כוס זיתים ירוקים קצוצים (או זיתים שחורים לפי טעם)
כף אחת של שמן זית
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח. לאחר מכן יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהתערובת תהיה כמו פירורים.
לאחר מכן יש להוסיף את הביצה והמים בהדרגה, עד שהבצק יתאחד. אם צריך, להוסיף עוד מים עד שהתערובת תהיה חלקה
לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך 30 דקות
בינתיים אפשר להכין את המילוי: בקערה, לערבב את כל החומרים למילוי עד שהתערובת תהיה אחידה. לטעום ולתקן עם מלח ופלפל לפי הצורך.
הרכבת המאפה:
ראשית מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולי בגודל הרצוי
(אפשר להשתמש בכוס או חותכן עוגיות)
הניחו כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
קפלו את העיגול לשלוש פינות ליצירת צורת אוזן המן, והדקו היטב את הקצוות. מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך כ-20-25 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב ומעט פריך.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר, ולפני ההגשה אפשר לפזר עוד קצת מלח ים או עשבי תיבול טריים
מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח. לאחר מכן יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהתערובת תהיה כמו פירורים.
לאחר מכן יש להוסיף את הביצה והמים בהדרגה, עד שהבצק יתאחד. אם צריך, להוסיף עוד מים עד שהתערובת תהיה חלקה
לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך 30 דקות
בינתיים אפשר להכין את המילוי: בקערה, לערבב את כל החומרים למילוי עד שהתערובת תהיה אחידה. לטעום ולתקן עם מלח ופלפל לפי הצורך.
הרכבת המאפה:
ראשית מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולי בגודל הרצוי
(אפשר להשתמש בכוס או חותכן עוגיות)
הניחו כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
קפלו את העיגול לשלוש פינות ליצירת צורת אוזן המן, והדקו היטב את הקצוות. מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך כ-20-25 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב ומעט פריך.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר, ולפני ההגשה אפשר לפזר עוד קצת מלח ים או עשבי תיבול טריים

אוזני המן עם גבינות וזיתים, shutterstock, אילוסטרציה AI
בנוסף, קבלו גרסה מיוחדת של המאפה ללא גלוטן לטובת ציבור הצליאקים ואלו הנמנעים מגלוטן. רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של "ביגה" חושף את המתכון שלו להכנת אזני המן בבית, שהם כאמור נטולי גלוטן. מדובר באוזני המן פריכים במרקם חמאתי והמילוי יכול להיות כיד הדמיון שלכם.
.
מצרכים:
100 גר סוכר [כוס]
200 גר חמאה
300 קמח רב תכליתי לבצק פריך ללא גלוטן
2 חלמונים
קורט מלח
גרירת לימון
ממרח שרוצים - הקונדיטור ממליץ תמרים
.
מצרכים:
100 גר סוכר [כוס]
200 גר חמאה
300 קמח רב תכליתי לבצק פריך ללא גלוטן
2 חלמונים
קורט מלח
גרירת לימון
ממרח שרוצים - הקונדיטור ממליץ תמרים
הוראות הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד ליצירת קרם, מוסיפים את החלמונים ומטמיעים בתוך החמאה.
מוסיפים את הקמח ללא גלוטן, קורט מלח וגרידת לימון מעבדים לבצק אחיד.
קורצים בעזרת חותכן עיגול או כוס את הבצק לעיגולים וממלאים במרכז העיגול מהמילוי הרצוי וסוגרים לצורת משולש.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים 12-15 עד שהן משחימות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד ליצירת קרם, מוסיפים את החלמונים ומטמיעים בתוך החמאה.
מוסיפים את הקמח ללא גלוטן, קורט מלח וגרידת לימון מעבדים לבצק אחיד.
קורצים בעזרת חותכן עיגול או כוס את הבצק לעיגולים וממלאים במרכז העיגול מהמילוי הרצוי וסוגרים לצורת משולש.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים 12-15 עד שהן משחימות.
.jpg)
צילום: דוד מויאל
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.לכתבה הישנהאזרחי ישראל 03/2025/14הגב לתגובה זו0 0הבצק שנירשם מקונדטור לא חדש 50 שנה אני עובדת רק דבר נוסף במקום ביצה כף חומץ מושלםסגור
-
1.מי החליט שנמאס מהפרג?נורית 03/2025/13הגב לתגובה זו0 0בכלל, אלה בורקס בצורת אוזן המן.סגור



