אוכל

התגעגעתם? "הסינית האדומה" והמנות האייקוניות שלה חוזרות

אחת מהמסעדות האהובות שנחשבות לנכס צאן ברזל בקולינריה הישראלית זוכה למחווה מרגשת. זה השף שיכין את המנות האייקוניות והמוכרות של  של "הסינית האדומה"
מערכת ice | 
מסעדה סינית-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
טעמים של נוסטלגיה. מסעדת טאיזו חוגגת 12 שנה להיווסדה והשף יובל בן נריה החליט לחגוג את המעמד המרגש דווקא במחווה ל"הסינית האדומה"- אחת מהמסעדות המיתולוגיות שהביאה את המטבח הסיני לארץ וחשפה אותו בפני הישראלים.
במסגרת החגיגות, שיתקיימו בין ה-22 ל-24 במרץ, יגישו במסעדת השף שלל מנות אייקוניות מהמטבח של המסעדה הנוסטלגית כמו אגרול עם רוטב חמוץ מתוק אדום, מרק תירס קלאסי, עוף חמוץ-מתוק, צלעות צ'אר-סיו ברוטב ברביקיו סיני, בשר סצ'ואן של נתחי בקר ועוד.
כמו כן, אירוע זה מהווה הזדמנות מצוינת להוקיר את עבודתם הקשה של צוות המטבח הסיני שעובד עם בן נריה מזה שנים ולאפשר להם להציג מנות מבית ילדותם והקהל יוזמן לטעום מנות סינית אותנטיות מחבל סצ'ואן , שנדונג, גילין ומחבל פוג'יין,
 
במסגרת המחווה יורכב תפריט קוקטליים מיוחד עם מותג הוויסקי האייקוני XV Chivas Regal. מדובר בוויסקי שנולד לחגיגות! עם תהליך יישון של 15 שנים וגימור ייחודי בחביות קוניאק מאזור גראנד שמפיין,
המסעדה האייקונית, שפעלה בצפון ת"א בין 1977 עד 2017, אירחה אלפי ישראלים והייתה הראשונה לחשוף בפניהם את נפלאות המטבח הסיני ואת טעמו של מרק תירס, אגרול פריך ורוטב חמוץ-מתוק זרחני. היזם ישראל בויקו ז"ל, פתח אותה בצפון דיזינגוף, וקל היה לזהותה בשל דלת הכניסה האדומה שבלטה למרחקים.
המסעדה הקטנה הפכה למוקד עלייה לרגל ומקום מפגש לאצולה התרבותית והחברתית של תקופתה ביניהם אמנים, פוליטיקאים ואנשי לילה. שמעון פרס, יצחק נבון, אריק איינשטיין ושלום חנוך– כולם הגיעו וזכו ליחס אישי מבויקו שהכיר כל סועד בשמו. היא נסגרה ב-2017, כחלק מפרויקט תמ”א 38. אבל הזיכרונות והטעמים – נשארו אצל רבים מאיתנו.
דן בויקו, בנו של ישראל בויקו המייסד, מסר: "'הסינית האדומה' הייתה בשבילי לא רק מסעדה אלא בית שני. גדלתי בין הסירים והמחבתות, בין הריחות והטעמים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהילדות שלי. עבור אבי, המסעדה הייתה מפעל חיים והוא הקדיש לה את כל כולו – לא רק במטרה להביא את תרבות האוכל סיני לישראל אלא בכדי ליצור מקום עם נשמה. העובדה שטאיזו ושף יובל בן נריה עורכים מחווה למורשתו של אבי,הינה התרגשות עצומה עבורי. זה מחזיר אותי לרגעים, לאנשים ולסיפורים שהפכו את המסעדה לחלק מהמיתולוגיה הקולינרית שלנו ומזכיר לי שאוכל הוא לא רק אוכל, הוא זיכרון, הוא משפחה וחיבור בין אנשים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה