אוכל
שוקולד דובאי לפסח: הטרנד ששיגע את הישראלים מקבל גרסה כשרה לחג
בחג הקרוב לא חייבים לוותר על השוקולד שהטריף את הישראלים בחודשים האחרונים. טרנד שוקולד דובאי כאן כדי להישאר והוא מקבל גרסה כשרה משלו לפסח
מחפשים תעסוקה לילדים במהלך החופש הארוך של פסח ואין לכם כח לצאת החוצה למזג האוויר החם והמעיק? תדליקו מזגן ותיכנסו למטבח לאפייה משותפת, כיפית וטעימה. מעצבת הקינוחים והעוגות איה תמם, מביאה מתכון לפירמידות שוקולד דובאי עם שיערות קדאיף כשרות לפסח.
תמם ובנה ליבי בן ה-9 יגיעו מחר (חמישי) אל ערוץ ניקולודיאון לספיישל מיוחד לפסח שעונה לשם, "מעוצבות לפסח" , התוכנית תנגיש לצופים, קטנים וגדולים, חוויה קולינרית כשרה לפסח, מפתיעה ויצירתית במיוחד עם שלל מתכונים מתוכים.
צילום: אינטרוויזיה
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם איטריות אורז דקות
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר
50 גרם מחית פיסטוק
50 גרם פיסטוקים קצוצים
300 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם איטריות אורז דקות
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר
50 גרם מחית פיסטוק
50 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה:
על חומר שקף או פלסטיק, צרו שבלונה פרוסה של פירמידה. קפלו והדקו את השבלונה עם גומיה לכלי קטן כך שתשמור על צורת הפירמידה.
חממו את השוקולד במיקרוגל בפולסים או בבן-מרי. יש להקפיד על הימנעות ממגע עם מים. ברגע שהשוקולד נמס, מברישים את תבנית הפירמידה בשכבת שוקולד דקה ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב.
מורחים שכבה שנייה של שוקולד למרקם עמיד יותר. הקפידו לעבוד בשכבות דקות וקרירות ומחזירים למקרר.
על חומר שקף או פלסטיק, צרו שבלונה פרוסה של פירמידה. קפלו והדקו את השבלונה עם גומיה לכלי קטן כך שתשמור על צורת הפירמידה.
חממו את השוקולד במיקרוגל בפולסים או בבן-מרי. יש להקפיד על הימנעות ממגע עם מים. ברגע שהשוקולד נמס, מברישים את תבנית הפירמידה בשכבת שוקולד דקה ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב.
מורחים שכבה שנייה של שוקולד למרקם עמיד יותר. הקפידו לעבוד בשכבות דקות וקרירות ומחזירים למקרר.
הכנת הקדאיף:
הניחו את שערות האורז בכלי רחב ושטוח ושפכו עליהן מים רותחים כדי לבשלן. לאחר שהן סיימו להתבשל, סננו את המים עד לייבוש.
הוסיפו לאטריות את החמאה המומסת והסוכר וערבבו היטב. אפן את האטריות אז בתנור שחומם מראש ל-160מעלות במשך כחצי שעה עד שאטריות הקדאיף משחימות.
הניחו את שערות האורז בכלי רחב ושטוח ושפכו עליהן מים רותחים כדי לבשלן. לאחר שהן סיימו להתבשל, סננו את המים עד לייבוש.
הוסיפו לאטריות את החמאה המומסת והסוכר וערבבו היטב. אפן את האטריות אז בתנור שחומם מראש ל-160מעלות במשך כחצי שעה עד שאטריות הקדאיף משחימות.
הכנת תערובת הפיסטוק:
ערבבו את מחית הפיסטוק עם הפיסטוקים הקצוצים יחד עם אטריות הקדאיף שיצאו מהתנור.
ערבבו את מחית הפיסטוק עם הפיסטוקים הקצוצים יחד עם אטריות הקדאיף שיצאו מהתנור.

צילום: אינטרוויזיה
הרכבת הפירמידה:
ממלאים את פרלין הפירמידה עם תערובת הקדאיף והפיסטוק ועם שכבת שוקולד נוספת כדי לסגור את הפרלין. מכניסים להתייצבות במקרר.
כשהשוקולד מוכן והפרלין יציב, קלפו את השקף בזהירות. מתקדמים יכולים לצייר עם כלי חד את לבני הפירמידה ולעטר באבקת זהב מנצנצת להשלמת האפקט. שמרו את הפירמידות במקרר או במקפיא.
ממלאים את פרלין הפירמידה עם תערובת הקדאיף והפיסטוק ועם שכבת שוקולד נוספת כדי לסגור את הפרלין. מכניסים להתייצבות במקרר.
כשהשוקולד מוכן והפרלין יציב, קלפו את השקף בזהירות. מתקדמים יכולים לצייר עם כלי חד את לבני הפירמידה ולעטר באבקת זהב מנצנצת להשלמת האפקט. שמרו את הפירמידות במקרר או במקפיא.
"מעוצבות לפסח" תעלה ב-10 באפריל בערוץ ניקלודיאון בשעה 09:30
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


