אוכל

השף אבולעפיה חזר ובגדול: האם מדובר בפיתה הטובה בישראל? בדקנו

השף חמודי אבולעפיה, בן לשושלת המפורסמת, זכה לכינוי "מלך הפיתות" - ויש לזה סיבה מצוינת. בשנים האחרונות הוא מקים מטבחים זמניים ופותח פופ-אפים שמביאים אחריהם קהל גדול ונאמן. כעת, חמודי נחת שוב בפינת שוק לוינסקי בפינה אותה הוא מכיר היטב. אנחנו כמובן לא פספסנו את ההזדמנות ויצאנו לבדוק על מה כל המהומה
רעי שני | 
השף חמודי אבולעפיה (צילום יניב תדמור)
השף חמודי אבולעפיה, בן לשושלת מהמפורסמות ביותר בקולינריה הישראלית, הוא ללא ספק מלך הפיתות הבלתי מעורער. במדינה בה פיתה כבר הפכה מזמן למאכל לאומי, חמודי מוכיח פעם אחר פעם שהוא בהחלט מהטובים ביותר בתחום.
השף שמסתובב משנת 2022 בין פופ-אפ לפופ-אפ ומתארח במקומות רבים בתל אביב, עבר בידיים של גדולי השפים בישראל בהם ביו היתר אייל שני, חיים כהן וארז קומורובסקי, הפך לתופעה בעצמו ודיי ברור למה.
הפעם, אבולעפיה חזר ובגדול לפופ-אפ חדש כמיטב המסורת. בימים אלו הוא מתארח בחלל שמוכר לו מאוד, בפינת שוק לוינסקי, שם פעל בחלון הקטן של מסעדת "דלידה" הוותיקה. רק שהפעם אבולעפיה מתארח אצל עוד מסעדה ותיקה, מסעדת "מא פאו" ההודית, שהעתיקה את המיקום שלה לרחוב זבולון בתל אביב. יצאנו לבדוק על מה כל המהומה ופייר? אנחנו לא רוצים שהוא יזוז משם אף פעם.
הפופ-אפ החדש של חמודי אבולעפיה בשוק לוינסקי (צילום: רעי שני)
חמודי עושה פיתות לתפארת מדינת ישראל, לא פחות מכך. בפופ-אפ החדש של חמודי יש פיתות במחירים סבירים, ואפילו זולים ביחס למעדן שתקבלו. הפיתות מוגשות עם טחינה, עמבה, חריף, ירקות צלויים, עגבניות, מלפפון חמוץ, בצל ובעיקר הרבה מאוד אהבה ומפיות, כדי לנקות את כל הטחינה והעמבה שיינזלו לכם מצדי הפה בדיוק כמו שפיתה צריכה להרגיש ולהיראות.
פיתה עם כבד ובצל בפופ-אפ של חמודי אבולעפיה (צילום: רעי שני)
הגענו לטעום את הפיתות של חמודי אבל יש מצב שמצאנו את הקבב הכי טעים בארץ, לא פחות ולא יותר. הפיתה עם הקבב עולה 47 שקלים, והיא מפוצצת בבשר, עסיסית וממכרת כל-כך עד כדי שתרצו להזמין פיתה נוספת (מניסיון). חמודי גם הוסיף מנה של שקדי עגל (55 שקלים) שנימוחים בפה עם ביס שהוא חגיגת טעמים של ממש, וכבד עם מלא בצל עסיסי וטעים (44 שקלים).
יש מצב שזה הקבב הכי טעים שתאכלו (צילום: רעי שני)
בנוסף לכך, במקום תוכלו להזמין גם פיתה עם פרגיות (45 שקלים), שיפוד נתח קצבים (55 שקלים), סינייה טלה עם חצילים (52 שקלים), כרובית לטבעונים (35 שקלים) ועוד. במקום גם ספיישלים משתנים, ואם יתמזל מזלכם בשלישי תוכלו לטעום מהחביתה עם ליה (שומן טלה) המפורסמת (36 שקלים) של חמודי ובשישי מהמעורב ירושלמי (45 שקלים).
פיתה שקדי עגל עם מלאאאא טחינה (צילום: רעי שני)
ולמי שלא אוהב פיתה (באמת יש אנשים כאלה?) או כמובן אם אתם צליאקים, יש גם לכם פתרון ותוכלו בתוספת של 10 שקלים לקבל את כל הטוב הזה מוגש על אורז. המקום פתוח בימים שני עד חמישי בשעות 11:30-16:30, ובימי שישי בשעות 11:30-15:30.
התפריט בפופ-אפ של חמודי אבולעפיה (צילום: רעי שני)
לסיכום: עם כל הפיתות שנפתחות בסביבה ושלל הפופ-אפים שהפכו לתופעה תל אביבית, חמודי הוא ללא ספק בין הטובים ביותר שבהם. הוא מושך אחריו קהל של לקוחות נאמנים שיגיעו לכל מקום שהוא רק יבחר, ואנחנו מבינים טוב מאוד מדוע. אנחנו רק מקווים שהזמני יהפוך לקבוע וכשבכל זמן שנרצה נוכל להגיע ולאכול ארוחת צהריים מפנקת וטעימה, עם יחס מסביר פנים וטחינה, הרבה מאוד טחינה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה