אוכל

בלחץ? כל המאכלים שעוזרים להוריד את המתח בגוף

אחנו יודעים שאתם צמודים למקרר, אז לפחות תאכלו דברים שיעזרו לכם עם רמות המתח והחרדה
מערכת ice | 
אכילה בריאה בזמן מלחמה-אילוסטרציה AI
בימים שבהם הלחץ הפך לחלק בלתי נפרד מהשגרה – מהחדשות המטרידות, החוסר בשעות שינה, חוסר הוודאות וסיר הלחץ שנוצר בבית עמוס הילדים – יותר ויותר אנשים מחפשים פתרונות טבעיים להירגעות. לצד שיטות כמו מדיטציה, פעילות גופנית וטיפול רגשי, מסתבר שגם למה שאנחנו אוכלים יש תפקיד משמעותי בוויסות רמות המתח. ממזונות עשירים במגנזיום ועד מאכלים שמעודדים הפרשת סרוטונין – לתזונה הנכונה יש כוח להרגיע את הגוף והנפש. אז מה כדאי לשלב בתפריט כדי לעזור לנפש להירגע? 
מאכלים עשירים במגנזיום: 
מגנזיום הוא מינרל חיוני המשתתף ביותר מ-300 תהליכים ביוכימיים בגוף, כולל ויסות מערכת העצבים. מחסור במגנזיום עלול להחמיר תחושות של מתח, חרדה ועצבנות, ולעיתים אף לגרום להפרעות שינה. מזונות עשירים במגנזיום כמו שקדים, אגוזים, תרד, טחינה, חומוס, אבוקדו, קטניות ושוקולד מריר יכולים לתרום לתחושת רוגע, לשיפור מצב הרוח ולתפקוד רגשי מאוזן יותר.
מאכלים עשירים באבץ: 
אבץ הוא מינרל חשוב במיוחד לפעילות התקינה של המוח ולחיזוק מערכת החיסון, אך הוא גם ממלא תפקיד בוויסות מצב הרוח והתמודדות עם לחץ נפשי. רמות נמוכות של אבץ נקשרו במחקרים לתסמינים של דיכאון וחרדה. צריכת מזונות עשירים באבץ – כמו בשר רזה, ביצים, גרעיני דלעת, קטניות ודגנים מלאים – יכולה לתמוך באיזון רגשי ולעזור לגוף להתמודד טוב יותר עם מצבי מתח.
מזונות עשירים בוויטמין E:
וויטמין E הוא נוגד חמצון עוצמתי המסייע להגן על תאי הגוף, כולל תאי המוח, מפני נזקי עקה חמצונית – מצב שמחמיר בזמן סטרס מתמשך. הוא תורם לאיזון מערכת העצבים ולשמירה על תפקוד מוחי תקין, ובכך עשוי לעזור בהפחתת תחושות של חרדה ומתיחות. מקורות טובים לוויטמין E כוללים אגוזים, שקדים, בוטנים, סלמון, מנגו, קיווי ושמנים צמחיים כמו שמן זית ושמן נבט חיטה.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה