אוכל

המתכון הבריא לג'אנק פוד האהוב על הישראלים: כך תכינו שווארמה

לרגל יום הג'אנק פוד הבינלאומי שיצוין ב-21 ביולי, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין והמותג סולתם מציגים גרסה בריאה ומזינה למנת השווארמה | כל הפרטים
מערכת ice | 
מנת שווארמה (צילום גל בן זאב)
יום הג'אנק פוד הבינלאומי, אשר חל ב־21 ביולי, מוקדש כולו לאותן מנות מפנקות שאנחנו הכי אוהבים לשנוא – או אולי שונאים לאהוב. הפעם, במקום להתמסר לשמן עמוק ולפיתה מתפקעת, מציעים השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין והמותג סולתם גרסה מפתיעה ובריאה לשווארמה: נתחי הודו רכים, מתובלים בעדינות, עם גרגירי חומוס, בצל סגול וטחינה. מדובר בשילוב מזין שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים ומוכיח שאפשר ליהנות מהטעם המוכר של שווארמה, זאת מבלי לוותר על הבריאות.
רשימת מצרכים ל-2 מנות:
לשווארמה:
300 גרם נתחי שווארמה הודו
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
להגשה:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
גרידת לימון מ-1 לימון
1/2 כוס עליי כוסברה
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 כוס טחינה טובה ומתובלת

(צילום: גל בן זאב)
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתחי ההודו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
2. מחממים שמן זית במחבת גריל ומשחימים את השווארמה כ-5 דקות עד שהנתחים מוכנים.
3. מוסיפים למחבת גרגירי חומוס, גרידת לימון, כוסברה ובצל, צולים יחדיו למשך שתי דקות.
4. יוצקים מעל ומגישים.
המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה