אוכל
סוף עידן בתל אביב: בית הקפה האהוב נכנע והחליט לסגור
בית הקפה האיקוני "נחמה וחצי" נסגר בצל טענות נגד הפקחים ומחלקת האכיפה של העירייה: ''עקב בעיות רישוי ובעיות עם בעלי הנכס, הקפה סגור עד להודעה חדשה, איתכם הסליחה"
עשור של מסורת תרבותית תל אביבית הגיע לקיצו הבוקר באופן דרמטי ובלתי צפוי, כאשר בית הקפה האיקוני "נחמה וחצי" נסגר על פי נדב בורנשטיין בעקבות התערבות של פקחי העירייה ושוטרים שפלשו למקום וחייבו את הלקוחות לצאת. הסגירה הפתאומית נבעה ממצבו הרעוע של הרישוי העסקי של בית הקפה, כפי שנחשף במהלך הביצוע המיידי.
בהודעה שפורסמה בעמוד האינסטגרם של המקום, הבעלים הודיעו לציבור הלקוחות: "עקב בעיות רישוי ובעיות עם בעלי הנכס, הקפה סגור עד להודעה חדשה, איתכם הסליחה". המקום שהוקם לפני 20 שנה על ידי מומו גולדזמד והפך לאחד הסמלים התרבותיים המזוהים עם רוח תל אביב, זכה במשך עשרות שנים למעמד מיוחד בזכות המיקום האסטרטגי שלו בפינת רוטשילד מול תיאטרון "הבימה" והכיכר. התגלית הפתיעה הן את הלקוחות הקבועים והן את העובדים, שרבים מהם נודעו על הסגירה ללא כל התראה מוקדמת.
הקשיים הכלכליים החריפו עוד יותר מאז 7 באוקטובר, כאשר ענף המסעדנות נאלץ להתמודד עם ירידה בכמות הלקוחות לצד עלויות תפעול מתמדות וחדירה מתמשכת של עלויות הנדל"ן המסחרי. סגירתו של "נחמה וחצי" מסמלת לא רק את סיום פרק משמעותי בתרבות הקפה הישראלית, אלא גם את האתגרים המבניים שעומדים בפני עסקים ותיקים בעיר שמחירי הנדל"ן בה הופכים לבלתי נסבלים אפילו עבור מקומות שהפכו לחלק מהזהות התרבותית של העיר.
כזכור רק השבוע נודע כי המסעדה המצליחה ביותר בישראל כיום שמכונה גם "המסעדה של הסלבס", מסעדת "עובד בכפר", שפועלת כבר 20 שנה בעיר האוכל אור יהודה. אלא עומדת בפני סכנת סגירה ממשית.
על פי הפרסום ב"חדשות 12", המוסד המצליח שמאכיל מאות פיות ביום קיבל צו חדש שמאיים עליו מפני סגירה. על פי הדיווח, רשות האכיפה מסרה צו הפסקת שימוש בעוד כחצי שנה, אחרי שהוגש נגד המסעדה כתב אישום בגין שימוש חורג מתוכנית ישנה, שתוחלף בזמן הקרוב בתוכנית חדשה.
עוד ב-
המסעדה פועלת עם רישיון עסק תקף על קרקע ובהסכמת העירייה, כאשר על פי המסעדה ניתן יהיה לסדר את זה בזמן. המסעדה מסרה כי "פסק הדין הוא אינו סופי", וכי היא מתכננת לערער עליו בכל מקרה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.למה לקטר אם עושים אכיפה לעסק עם בעיות? שיפעלו כמו שצריךאחד מהעם 07/2025/24הגב לתגובה זו0 0עסקים שמזלזלים בתנאי רשיון, חורגים (בכל מיני דברים), מנכסים לעצמם שטח ציבורי, הבטיחות בהם לפעמים לקויה, קורה שיש בעיות תברואה עם המזון - אז בסדר שיאכפו ויסגרו, גם אם אנשים אוהבים את המסעדה. אף אחד לא רוצה הרעלות, לא בעיית בטיחות חלילה - והדברים עלולים לקרות כל רגע. שהעסקים יעשו מה שצריך לפתרון הבעיה והרשויות לא יעשו להם שום הנחה באכיפה.סגור



