אוכל

שגב משה מסתבך בחוב ענק בישראל - ופותח מסעדה בניו יורק

חברת מליסרון, בעלת קניוני עופר, הגישה תביעה בסך 1.8 מיליון שקל נגד חברת שגב אקספרס והמנכ"ל יעקב ביטון, בטענה לחובות שכירות ותשלומים שלא נפרעו. לפי התביעה, צ'ק שהעבירה החברה לא כובד בעקבות עיקול על חשבונה. במקביל, השף הישראלי מגשים יחלום ונערך לפתיחת מסעדת יוקרה בברוקלין ולהתרחבות מעבר לים

שגב משה (צילום גיל אבירם)
השף המוכר שגב משה נמצא בתקופה של התפתחויות עסקיות מנוגדות: בזמן שהוא נערך להגשמת חלום לפתיחת מסעדה בחו"ל, רשת המסעדות הנושאת את שמו מתמודדת בישראל עם תביעה בסך 1.8 מיליון שקל מצד חברת הנדל"ן מליסרון, בעלת קניוני עופר.
כך עולה מפרסום ב-TheMarker, שלפיו התביעה הוגשה לבית משפט השלום בקריות נגד חברת שגב אקספרס והמנכ"ל יעקב ביטון.
במרכז התביעה עומדת מסעדת שגב אקספרס שפעלה בקניון עופר קריון בקריית ביאליק. לפי כתב התביעה, החברה החלה לצבור בשנת 2023 חובות בגין דמי שכירות, דמי ניהול, חניה וצריכת חשמל. החובות הלכו והצטברו, עד שהמסעדה הפסיקה לפעול והותירה אחריה, לטענת מליסרון, התחייבויות כספיות שלא הוסדרו.
ההתקשרות בין הצדדים החלה במרץ 2016, ובשנת 2017 אף העניקה מליסרון לחברת המסעדות הלוואה של 570 אלף שקל לצורך עבודות שיפוץ. בהתאם להסכם, דמי השכירות חושבו לפי 7% מפדיון המסעדה, בכפוף לתשלום מינימלי של כ-40 אלף שקל בחודש, לפני דמי ניהול.
הצ'ק חזר, החשבון עוקל
בהמשך ניסו הצדדים להגיע להסדר שיאפשר את סיום השכירות ופירעון החוב, שהסתכם בכ-1.4 מיליון שקל. על פי התביעה, החברה העבירה חמישה צ'קים במסגרת ההבנות, אף שההסדר עצמו לא נחתם על ידה.
אלא שהצ'ק הראשון, בסך 138 אלף שקל, לא כובד בדצמבר 2025 בשל עיקול על חשבון החברה. בהתכתבויות שצורפו לתביעה ביקש ביטון ממנכ"ל הקניון, גיא קרן, להמתין להסרת העיקול או להשתמש בערבות הבנקאית הקיימת. לאחר חודשים של ניסיונות לגבות את התשלום, מימשה מליסרון ערבות בסך 215 אלף שקל, שלטענתה כיסתה רק חלק קטן מהחוב.
ההסתבכות בקריון מצטרפת לשינויים ברשת המסעדות של משה בשנים האחרונות. סניפים בכפר סבא ובראשון לציון נסגרו, ובנוגע לסניף בקניון הזהב אף מתנהלת תביעה נוספת. בתחילת השנה נסגר גם הסניף הוותיק ברמת החייל. כיום מפעילה קבוצת שגב שש מסעדות, שתיים מהן תחת המותג שגב אקספרס.
ובמקביל: חלום המסעדה בניו יורק
דווקא על רקע הקשיים בישראל, השבוע נחשפה ב-N12 תוכניתו של משה לפתוח מסעדת שף ראשונה בניו יורק. המסעדה, שתיקרא Roots 29, תפעל במלון Sela V החדש באזור הנייבי יארד בברוקלין, הכולל 370 חדרים.
המסעדה צפויה לכלול בשלב הראשון כ-140 מקומות ישיבה ולהציע מטבח צפון אפריקני ומזרח תיכוני מודרני, בהשראת המטבח המשפחתי של השף. הלחמים, המאפים, הקינוחים והגלידות ייוצרו במקום, ומשה צפוי להוביל גם את פעילות המזון והמשקאות במלון.
לפי הפרסום, הפתיחה מתוכננת בשבועות הקרובים, ומשה ימשיך לנהל את פעילותו בישראל במקביל לעבודתו בארצות הברית. בראיון ל-N12 תיאר את המהלך כהגשמת חלום מקצועי ארוך שנים.
במקביל, במדור הרכילות של מעריב דווח כי משה מתכנן גם פתיחת מסעדה במיאמי, אם כי פרטים על המיזם טרם נחשפו. בתגובה לפנייה בנושא השיב השף כי עדיין אין בידיו מידע נוסף למסור.

כך, בעוד פעילות המסעדות בישראל מתמודדת עם סגירות ועם הליך משפטי משמעותי, השף המוכר פועל להרחבת עסקיו מעבר לים. חשוב להדגיש כי הטענות הכספיות נגד שגב אקספרס טרם הוכרעו בבית המשפט. לפי TheMarker, במועד פרסום הידיעה טרם התקבלה תגובת החברה, ביטון או משה.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה