בעולם
ארבעה לווייתנים מתו ב-4 ימים: זו הסיבה לאסון הנורא
לא פחות מארבה לווייתנים נסחפו לחופים בארה"ב בפרק זמן של ארבעה ימים בלבד. אף שהתופעה הנוראית לא חדשה, מדובר בעלייה ניכרת בהיקפה וכעת ישנה גם הערכה בסיסית שיכולת להסביר למה היא מתרחשת
לא פחות מארבה לווייתנים נסחפו לחופים בארה"ב בפרק זמן של ארבעה ימים בלבד. אף שהתופעה הנוראית לא חדשה, מדובר בעלייה ניכרת בהיקפה וכעת ישנה גם הערכה בסיסית שיכולת להסביר למה היא מתרחשת.
לפי המייסד השותף של גרינפיס, פטריק מור, האמונה הרווחת היא כי המערכת האקוסטית שמשולבת בכלים טכנולוגיים שסורקים את רצפת האוקיינוס, משנה את תדרי השמיעה של היצורים הימיים ופוגעת ביכולת שלהם לנווט, וכך יותר ויותר מהם מגיעים לחופים ומתים. עד כה, מתו על חופי ארה"ב השנה כ-36 לווייתנים, אך המספר לא מדויק היות שקשה לאתר את כלל מקרי המוות בקרב כל המדינות שגובלות באוקיינוס.
כמו כן, מתגלה שהכלים ששוחררו לים מטרתם בכלל לסייע לפעילות של הקמת תחנות רוח (טורבינות) באזור. לכן, נציגים רפובליקניים בניו ג'רזי ביקשו בשבוע שעבר לעצור את הפעילות לפרק זמן של 60 יום כדי לבחון את המצב ולברר אם יש קשר כלשהו בין התדרים האולטרה-סוניים למוות של הלווייתנים.
עוד ב-
עד כה נמסר כי לאור הראיות לא ניתן לשלול את הקשר בין שני הגורמים. עם זאת, נשאלת השאלה עד כמה העובדות ישפיעו על פרויקטים כאלו בשווי מיליוני דולרים, אם לא יותר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.גם תירגול של צוללות באותה זירה יוצר אפקט מזיק כזה (ל"ת)סונאר 05/2023/09הגב לתגובה זו0 0סגור



