בריאות
מחקר חדש קובע: יש קשר בין צריכת מזון אולטרה מעובד לאלצהיימר
מחקר חדש של אוניברסיטת חיפה חושף את הקשר בין השניים, באיזה גילאים הסיכון גבוה במיוחד וממה הכי כדאי להימנע?
מחקר שפורסם לאחרונה בכתב-העת המדעי The Journal of Prevention of Alzheimer's Disease ובוצע ע"י חוקרים מאוניברסיטת חיפה ביקש לבדוק האם יש קשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד לבין התפתחות דמנציה ואלצהיימר. מזון אולטרה-מעובד הוא שם כולל למוצרים תעשייתיים המשלבים בין רכיבים טבעיים לחומרים סינתטיים שנועדו לשפר את הטעם, להקל על ההכנה ולהאריך את חיי המדף.
ע"פ המחקר, מרבית הנתונים בו התבססו על מחקר הלב של פרמינגהם (Framingham Heart Study), אחד המחקרים האפידמיולוגיים הגדולים בעולם. מחקר זה מתבצע כבר כ-3 דורות בבוסטון באנשים הנחשבים לבריאים ובמסגרתו מתבצע אחריהם מעקב רפואי מקיף.
במחקר השתתפו 1,375 משתתפים בני 60 ומעלה, בריאים מבחינה קוגניטיבית ולא סבלו מדמנציה או שבץ בתחילת תקופת המעקב. הם מילאו שאלוני תזונה מפורטים, מהם היה ניתן להסיק כמה מזון אולטרה-מעובד הם צורכים ביום.
לאורך 12.7 שנות הבדיקה עברו משתתפי הניסוי מגוון של מבדקים לגילוי תסמינים של מחלות הדמנציה והאלצהיימר. מהמחקר עלה שכל מזון אולטרה מעובד שמוסיפים לתפריט היומי בני פחות מ-68 מזון אולטרה-מעובד, מעלה ב-13% את הסיכון לפתח אלצהיימר. בנוסף, משתתפים שצרכו עשר מנות או יותר ביום של מזון אולטרה מעובד היו בסיכון גבוה פי 2.7 לחלות במחלה, בהשוואה לאלה שצרכו פחות.
עוד ב-
ע"פ המחקר, המזונות מהם מומלץ להימנע הם מוצרים עתירי שומן, סוכר ומלח, מזונות מוכנים לאכילה, משקאות ממותקים, דגני בוקר עתירי סוכר ותוספי טעם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



