בריאות
ריקול לתרופה שיש בלא מעט בתים בישראל: ''מתבקשים להפסיק''
?טבע מבצעת איסוף ממוקד של תרופה לטיפול בטרשת נפוצה: מה זה אומר למטופלים? כל הפרטים בפנים

חברת "טבע תעשיות ישראל" הודיעה השבוע על איסוף יזום מהשוק של אצווה ספציפית של התרופה DIMETHYL FUMARATE TEVA 240 mg, כמוסות קשות, המשמשת בעיקר לטיפול בטרשת נפוצה. האיסוף, שהחל בתיאום מלא עם משרד הבריאות, מתייחס לאצווה מספר 163197 שתוקפה עד ספטמבר 2026, ואשר החלה להיות משווקת רק לפני מספר חודשים - בפברואר 2025.
הסיבה לאיסוף היא תוצאה חורגת שהתגלתה במבחן היציבות של התרופה במהלך בדיקות האיכות השגרתיות שמבצעת החברה. מדובר בצעד מניעתי שנועד להבטיח את בטיחות המטופלים, למרות שהסיכון הבריאותי הנשקף מהחריגה הוגדר על-ידי החברה כנמוך: ''במידה וברשותכם מלאי מאצווה זאת, הנכם מתבקשים להפסיק לנפקה ולהחזיר את המלאי שברשותכם לסלא לקבלת זיכוי''. .
האיסוף מתבצע ברמה 2, כלומר מרמת בתי מסחר, בתי מרקחת, מרפאות בקהילה, בתי חולים ומחלקות בבתי החולים, כאשר טבע מנחה את כל הגורמים להפסיק לנפק את התרופה מהאצווה הספציפית ולהחזיר את המלאי שברשותם לחברת סלא, המשמשת כמפיצה, לקבלת זיכוי והזמנת מלאי חלופי. במקביל, החברה מבקשת להעביר את ההודעה וההנחיה לכל הגורמים הרלוונטיים במוסדות השונים ולגורמים אליהם סופקה האצווה שבנדון.
טבע הדגישה בהודעתה כי ברשותה מלאי מספק של אצוות חלופיות וכי לא צפוי חוסר במוצר. זוהי בשורה מרגיעה עבור אלפי המטופלים הנוטלים את התרופה בישראל כחלק מהטיפול במחלת הטרשת הנפוצה, שכן רציפות הטיפול היא קריטית עבורם.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.טבע ,חברת תרופות מסוכנת !!!אחד מהעם 04/2025/24הגב לתגובה זו2 0שנים רבות האמנו שטבע שהיתה מניית המדינה ידידותית לסביבה ועושה חסדים ע8ם אזרחי המדינה ,ולאחרונה מתברר שטבע הינה חברה מסוכנת - ראו הוזהרתם !!! מלבד שכר עתק להנהלה ,אין בה שום דבר או בשורה טובה לאזרחי המדינה ולפשוטי העם דמשקיעים בה צורה עיוורת !!!!!סגור