משפט

זוועה בשדה התעופה: ההורים נטשו את בנם שתוקף דרכונו פג

ילד בן 10 הושאר לבדו בשדה התעופה לאחר שהוריו גילו כי התוקף של הדרכון שלו לא מאפשר לו לעלות לטיסה והיה זקוק לוויזה כדי להמריא עם דרכונו הנוסף. מה גרם להורים להחליט זאת?
מערכת ice |  3
שדה תעופה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אירוע מזעזע שהתרחש בשדה התעופה אל פראט בברצלונה מעורר גלי זעם ותדהמה ברחבי העולם, כאשר זוג הורים החליט לנטוש את ילדם הקטן במסוף ולהמריא לחופשה המיוחלת שלהם. לדברי רכזת תנועה אווירית בשדה התעופה שחשפה את המקרה ברשתות החברתיות, הבעיה התחילה כאשר התגלה שהדרכון של הילד בן העשר פג תוקף, והוא נזקק לויזה כדי לטוס עם הדרכון הספרדי שלו.
אלא שבמקום לוותר על הטיסה או למצוא פתרון, ההורים בחרו באלטרנטיבה הבלתי נתפסת: הם התקשרו לקרוב משפחה לבוא לאסוף את הילד והמריאו בשלווה לחופשתם. התוכנית המוזרה של המשפחה קרסה כאשר אנשי הצוות בשדה התעופה גילו את הילד הבודד במסוף והזעיקו את המשטרה. בסרטון שצברה למעלה מ-300,000 צפיות, מתארת לוליאן את הרגע המזעזע בו הילד הסביר לשוטרים ש"הוריו נמצאים במטוס בדרך למדינת המוצא שלהם, יוצאים לחופשה".

יצירת קשר דחוף עם טייס המטוס הובילה לברור מביש כאשר הטייס שאל את הנוסעים אם מישהו עזב ילד במסוף - ולא קיבל תשובה. רק לאחר מכן התגלה שההורים, שהיו מלווים בילד נוסף צעיר יותר, היו אכן על המטוס וראו את הנטישה כפעולה "נורמלית לחלוטין". המשטרה פעלה במהירות והורידה את ההורים והילד הצעיר מהמטוס, והם הובלו לתחנת המשטרה שם המתין להם בנם הנטוש.
ההורים הגיבו בקור רוח מוחלט למצב, כאשר הם הסבירו שלא היו מוכנים "לאבד את הכרטיסים" והתייחסו לנטישת ילדם כאל החלטה הגיונית. המקרה הותיר את עובדי שדה התעופה והמשטרה בהלם, במיוחד כאשר התגלה שהמשפחה נסעה עם שישה מזוודות - עובדה שמדגישה כמה מתוכננת הייתה הנסיעה שלהם.
עובדת שדה התעופה סיכמה את זעמה בשאלה רטורית מעוררת מחשבה: "איך זה אפשרי שהורים נוטשים את בנם בן העשר במסוף בגלל בעיות תיעוד, קוראים לקרוב משפחה שעלול להגיע תוך חצי שעה, שעה או שלוש שעות, וטסים בשלווה ומשאירים את הילד מאחור?" לא ידוע אם המשפחה הבלתי מזוהה הועמדה לדין או קיבלה אזהרה כלשהי מהמשטרה.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    טירוף
    אניטה 08/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך להוציא לקחת להם את הילד למשפחה יותר נורמלית תומכת ואוהבת זועת עולם כדיי לא לאבד כרטיסים לטיסה לא ניתפס הזוי ואכזרי
    סגור
  • 2.
    נטישה?.... קצת מוגזם
    פרסיפל 08/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבל בהחלט חוסר אחריות ממדרגה ראשונה
    סגור
  • 1.
    כמה מתערבים לגבי מוצאם? (ל"ת)
    אחד שיודע 08/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור