משפט

גיא פלג תוקף בחריפות את ההחלטה הדרמטית: "מופרע. לא יאמן"

כתב המשפט של חדשות 12 זועם על החלטת השופט לשחרר את בצלאל זיני למעצר בית. פלג: "כה מקבלים בישראל החלטות שיפוטיות? לפי מי האח, ואיפה גדל? לא יאמן!"
מערכת ice |  3
גיא פלג (צילום מסך קשת 12)
בצלאל זיני, ששמו נקשר בפרשת ההברחות לעזה, שוחרר למעצר בית על פי החלטת שופט בית המשפט המחוזי שדן בעניינו. עיקר הטענות שהובילו להחלטת השופט, היא תרומתו האדירה של אחיו דוד זיני למערכת הביטחון, כיום ראש השב"כ.
הטענה היא שאדם שגדל בציונות הדתית, ואחיו ראש השב"כ, לא יסתכן ולא יסכן את ביטחון ישראל. כתב המשפט של חדשות 12 תקף בחריפות: "סעיף האישום כנגד בצלאל זיני - מופרע. בקשת המעצר, בנסיבות, לא סבירה".
על הנימוק המרכזי הוא מתח ביקורת: "אבל, זה הנימוק? ככה מקבלים בישראל החלטות שיפוטיות? לפי מי האח, ואיפה גדל? לא יאמן!". ברקע הדברים, בית המשפט החלטה עקרונית ודרמטית שמשנה את פני התיק לחלוטין.
 
השופט בחר שלא לקבל את טענת המדינה כי המעשים המיוחסים לנאשמים מהווים "עבירות ביטחוניות" חמורות, כגון סיוע לאויב בזמן מלחמה או מימון טרור. קביעה זו עשויה להוביל לשינוי משמעותי בחומרת כתבי האישום, שכן כעת נראה כי הנאשמים יועמדו לדין בגין עבירות קלות יותר מאלו שיוחסו להם בתחילה.
 
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    איין לגיא פלג איזה סרטון על זיני?
    מתפלא ומשתאה 03/2026/10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הפרקליטות לא העבירה לו חומר טרי?
    סגור
  • 2.
    פלג לך ללמוד
    דרומי שמבין 03/2026/10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מי אתה בכלל פלג? איזה הכשרה יש לך בלימודי משפטים? איך אתה מבקר שופט מחוזי? רק על פי האגנדות שלך אפס היית ואפס תישאר
    סגור
  • 1.
    לא מבין כלום
    ירון 03/2026/10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    גיא פלג לא מבין הרבה תסלחו לו
    סגור