משפט
כתב ערוץ 14 מתפוצץ נגד בית המשפט: "הצטיידו בשקית הקאה"
מוטי קסטל תוקף בחריפות חסרת תקדים את החלטת בית המשפט לבטל הרשעת אדם שתקף אותו ואשה נוספת, ומאשים באכיפה בררנית: "מה המסר שבית המשפט מבקש להעביר כאן?"
כתב ערוץ 14 מוטי קסטל יוצא היום (ראשון) ברשת X נגד החלטת בית משפט השלום בירושלים לבטל את הרשעתו של אבנר שמש, לאחר שהורשע על פי הודאתו בעבירות אלימות ואיומים בשני מקרים שונים. בפוסט שפרסם ברשת החברתית, קסטל התחיל את הפוסט במשפט: "שבו, הצטיידו בשקית הקאה ותהיו איתי עד הסוף", הציג את פרטי הפרשה ותקף בחריפות את החלטת השופט ציון סהראי.
לפי הדברים שהציג קסטל, שמש הורשע בעבירות של תקיפה, ותקיפה הגורמת חבלה של ממש בעקבות אירוע שבו תקף את טלי תירוש וינר, וכן בעבירות של איומים ותקיפה סתם בעקבות האירוע שבו קסטל עצמו היה המתלונן.
בפסק הדין צוין כי שמש איים על קסטל ואמר לו, בין היתר, "תעוף מפה אני אפוצץ אותך", ובהמשך דחף אותו והכה בטלפון הנייד שהיה בידו. במקרה אחר, לפי כתב האישום שהובא בפוסט, שמש הכה את תירוש וינר בגבה, והיא הוטחה בקיר ונגרם לה סימן אדום במצח.
קסטל ציין כי הפרקליטות ביקשה לקבוע מתחם ענישה מחמיר יותר, בין היתר בשל הפגיעה הנטענת בזכות המחאה, ואף הסכימה להסתפק בארבעה חודשי מאסר בעבודות שירות לצד ענישה נלווית. אלא שהשופט סהראי קבע כי בכל הנוגע לתקיפת קסטל, לא הוכח כי נפגעה זכות המחאה שלו, ולכן לא קיבל את הנימוק להחמרת הענישה.
שבו, הצטיידו בשקית הקאה ותהיו איתי עד הסוף.
— Moti Kastel מוטי קסטל (@KastelMoti) August 9, 2026
(אמ;לק בתגובות)
עַד מָתַי תִּשְׁפְּטוּ עָוֶל, וּפְנֵי רְשָׁעִים תִּשְׂאוּ סֶלָה.
עד מתי?
"אני אפוצץ אותך. אתה תמות בשניה"...
אבנר שמש הבריון, התוקף הסדרתי שמופיע בסרטון המצורף, תקף בתוך זמן קצר יחסית שורה של אנשים מול המצלמות.
הוא… pic.twitter.com/dTH6jNFeQk
בהמשך קבע בית המשפט כי מדובר במקרה חריג המצדיק את ביטול ההרשעה. בהחלטה ניתן משקל, בין היתר, להליך טיפולי שעבר שמש ולפגיעה האפשרית בעבודתו. לפי ההחלטה, הותרת ההרשעה על כנה הייתה עלולה לפגוע ביכולתו להמשיך לעבוד במקום עבודתו הנוכחי.
בסופו של דבר הוטלו על שמש 100 שעות שירות לתועלת הציבור, פיצוי למתלוננים בסך 500 שקלים והתחייבות בסך 2,000 שקלים שלא לעבור עבירות דומות במשך שנתיים.
קסטל תקף את ההחלטה וטען כי איש לא שוחח איתו מאז הגשת התלונה ואף לא עדכן אותו בהחלטת בית המשפט. "מה המסר שבית המשפט מבקש להעביר כאן?", תהה. לדבריו, תקיפת עיתונאים אמורה להיחשב אירוע חמור, והוא טען כי היחס למקרים שונים מושפע מזהותם הפוליטית של המעורבים.
בנוסף, קסטל התייחס לטענות שהעלה בנוגע לדורית יצחק, שלדבריו הגישה תלונה נגד שמש בחשד להטרדה מינית. לדבריו, לאחר שנה ותשעה חודשים נמסר לה כי התיק נסגר מחוסר ראיות.
גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לפוסט של קסטל ברשת X, וחיזק אותו. בן גביר כתב כי מדובר ב"כשל מוסרי וערכי מהדהד", וטען כי מדובר בדוגמה נוספת, לטענתו, לאכיפה שאינה שוויונית.
עוד ב-
בן גביר הוסיף כי בממשלה הבאה הצעד הראשון של מפלגת עוצמה יהודית יהיה "תיקון עומק יסודי במערכת המשפט", שלדבריו נועד להחזיר את האמון, השוויון בפני החוק וההגנה על אזרחים ועיתונאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.השמאל הדיקטטורי עבר כל גבולרוזליו 08/2026/09הגב לתגובה זו0 0התיאטרון השמאלני האנטישמי מה שנקרא בטעות "בית משפט", יבוטל לחלוטין לאחר הבחירות, והשחקנים יועמדו לדיןסגור
-
1.צודק!!!! עברין אלים מקומו בכלא. (ל"ת)מתן 08/2026/09הגב לתגובה זו0 0סגור



