בארץ
דו"ח רפואי מזהיר: "חשש שגופות החללים החטופים ייעלמו"
נייר עמדה מקצועי מעלה כי ישנו חשש מהותי שלא יהיה ניתן להשיב לקבורה את 35 החטופים החללים המוחזקים ברצועת עזה

לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, מערך הבריאות במטה המשפחות להחזרת החטופים מפרסם הבוקר נייר עמדה מקצועי המתריע כי קיים חשש ממשי ש-35 החטופים-החללים, אזרחים וחיילים המוחזקים בעזה, ייעלמו באופן שלא ניתן יהיה לאתרם ולהשיבם לקבורה.
הדו״ח סוקר שני ממדי סיכון מרכזיים: האחד, אובדן מידע: החשש כי מיקומם של רבים מהחטופים-החללים ידוע רק ליחידים אשר עלולים להיהרג או להעלם במהלך הקרבות, מבלי שהותירו תיעוד מסודר. ככל שהזמן חולף, כך הולך ומעמיק הפער המודיעיני, ומצטמצמת האפשרות לקבל מידע ישיר ואמין לצורך פעולות איתור והשבה.
הסיכון השני, לצד הפערים המודיעיניים, הוא פגיעה בשלמות החללים בעקבות תנאים סביבתיים: תנאי השטח בעזה-חום כבד, הצפות, קריסות ועוד-פוגעים בשלמות השרידים ומקשים על זיהויים והבנת נסיבות מותם בחקירה עתידית.
על רקע הדיווח כי ישנה פריצת דרך במו"מ להשבת החטופים, מחברי הדו"ח אמרו: "ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, שבו ישראל מתייחסת על נופליה ומכבדת את זכרם, מתחדדת הדחיפות להשיב גם את החטופים-החללים לקבורה בכבוד. נייר העמדה מתריע כי הזמן החולף שוחק עדויות, מוחק ממצאים ומערער את הסיכוי להשבתם ובכך גם ביכולת לאפשר הליך שיקום אישי ולאומי. מחברי המסמך קוראים לפעול בדחיפות על מנת להשיב את כל 59 החטופים, בהם 35 חטופים-חללים".
עוד ב-
פרופ׳ חגי לוין, ראש מערך הבריאות במטה המשפחות להחזרת החטופים: ״ישנה סכנה ממשית לחטופים החללים, כזו שעלולה לפגוע ביכולת להשיב אותם לקבורה ראויה. החזרת החטופים החללים לקבורה בכבוד והשבת החיים לשיקום היא תנאי יסוד לריפוי הפצע האישי, החברתי והלאומי, זוהי מחויבות מוסרית והלאומית של מדינת ישראל כלפי אזרחיה, חלק מהחוזה הבלתי כתוב שעליו נשענת החברה הישראלית. ללא החזרת החטופים-החללים ובהעדר ודאות, בני המשפחות הופכים להיות לחיים-מתים, והחללים נשארים מתים-חיים. פצע זה מערער את האמון שעליו בנוי המרקם החברתי כולו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה