בארץ

משרד הביטחון בהודעה חריגה: להימנע מהגעה לבתי עלמין | זו הסיבה

אגף המשפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון ממליץ לציבור להימנע מהגעה לבתי עלמין בעקבות שינויי מזג האוויר והתגברות הרוחות. על פי משרד הביטחון, קיים החשש לנפילות עמודי הצללה ואמצעים שהוקמו לטקסי יום הזיכרון
מערכת ice | 
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
בעקבות שינויי מזג האוויר והתגברות הרוחות ובהתאם להערכות השירות המטאורולוגי, אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון ממליץ לציבור להימנע מהגעה לבתי העלמין ברחבי הארץ.
על פי משרד הביטחון והשירות המטאורולוגי, קיים החשש לנפילות עמודי הצללה ואמצעים שהוקמו לטקסי יום הזיכרון.  כידוע, בעקבות השינויים המשמעותיים במזג האוויר, החליטה השרה מירי רגב לבטל את טקס הדלקת המשואות בהר הרצל.
בעקבות הצפי לתנאי מזג אוויר חריגים בעיר הבירה, בהם רוחות חזקות עם משבים של עד 90 קמ"ש בשעות הערב, החליטה השרה מירי רגב לבצע שינוי מהותי בטקס הממלכתי. לאחר הערכת מצב שקיימה עם הגורמים הרלוונטיים, החליטה השרה כי ערוצי הטלוויזיה ישדרו את החזרה הגנרלית שנערכה לפני מספר ימים בהר הרצל. 
מטעם השרה מירי רגב, הממונה על טקסי יום העצמאות, נמסר: "המהנדסים הממונים על הבטיחות הבהירו לי שמדובר ברוחות קיצוניות בעלות פוטנציאל לנזק חמור, ועשויות להוביל לפגיעה משמעותית בבטיחות ולסיכון חיי אדם".
בהמשך דבריה, הסבירה השרה רגב כי אלוף פיקוד העורף הדגיש בפניה כי לא ניתן לקיים את הטקס הממלכתי בעקבות תנאי המזג האוויר הנתונים. "מדובר בסיכון משמעותי לקהל ולמשתתפים", הודיעה רגב. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה