בארץ
שביתה איטלקית בגני הילדים בישראל: מאות גננות לא הגיעו לעבודה
מאות גננות מגני ילדים ברחבי הארץ הודיעו הבוקר במפתיע שלא יגיעו לעבודה ולקחו חופשת מחלה; במשרד האוצר זועמים ומאיימים לקזז את היום משכרן
מאות גננות מגני ילדים ברחבי הארץ הודיעו הבוקר (שישי) במפתיע כי הן לוקחות חופשת מחלה ולא יגיעו לעבודתן. המהלך הגיע ככל הנראה כצעד מחאה נגד משרד האוצר בשל הכוונה לקצץ את שכרן.
כזכור, בית הדין האזורי לעבודה הוציא צו מניעה כנגד קיום שביתה מצד הגננות שעמדה לצאת לפועל על ידי הסתדרות המורים, כך שהצעד של הוצאה המונית של ימי מחלה נועדה לעקוף את האיסור המשפטי.
במשרד האוצר מצידם, על פי דיווח בדה מארקר, פנו למשרד החינוך כדי שלא יכירו בהיעדרות כיום מחלה אלא שיבצעו קיזוז בשכרן של הגננות על היעדרותן באותו יום. במשרד החינוך הגיבו בתקיפות למהלך של הגננות כי, "אין מקום ל'שביתות איטלקיות' במערכת החינוך. גננת שלא תתייצב לעבודה מטעם זה, ההיעדרות תיחשב כבלתי מוצדקת-על כל המשתמע מכך".
עוד ב-
לפני שבוע השלטון המקומי והשלטון האזורי הודיעו כי בעקבות הבנות שהושגו עם משרד האוצר ומשרד החינוך, לא תושבת עבודת תומכות החינוך בגני הילדים. במו״מ שהתקיים בין הצדדים הגיעו הצדדים להסכמות שימנעו שביתה ויחזירו את הצדדים לשולחן המו״מ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



