בארץ
מענק בסך 150,000 שקלים: אלו הזוכים בפרס היוקרתי של מפעל הפיס
מפעל הפיס מכריז על הזוכים בפרס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2025. לראשונה, מפעל הפיס הוסיף פרס ייחודי לארגוני החברה האזרחית שפעלו במהלך המלחמה. אלו תשעת הזוכים בפרס של מפעל הפיס
פרס לנדאו של מפעל הפיס, המוענק זו השנה ה-24, נחשב לאחד הפרסים המכובדים והיוקרתיים ביותר בישראל. הפרס ניתן כאות הוקרה והערכה לאנשי תרבות, למדענים ולאנשי אקדמיה על מצוינותם, תרומתם והשפעתם על המחקר, המדע, האמנות וחיי התרבות בישראל. כל אחד מהזוכים יקבל מענק בסך של 150,000 שקלים, כך ששווי סך כל הפרסים מסתכם ב- 1,350,000 שקלים.
הזוכה בפרס מיוחד לארגוני חברה אזרחית על רקע המלחמה הוא מיזם "עדות 710". כמידי שנה ובעקבות המלחמה, מפעל הפיס מעניק פרס מיוחד לארגוני החברה האזרחית על רקע פועלם ותרומתם הרחבה בעת חירום.
מיזם "עדות 710" הוא התארגנות של אנשי ונשות קולנוע בהם צלמים, במאים ועורכים שיצאו ביוזמתם, לענות על צורך השעה ולתעד את זוועות השבעה באוקטובר. מיד עם פרוץ האירועים, הם הבינו את הצורך בתיעוד ועברו בין ניצולים ומפונים, צילמו בשטח ובבתים, אספו חומרים, צילמו ותיעדו.
ממגוון פרופסיות ותחומי דעת ובהתנדבות מלאה, הם אספו למעלה מאלף עדויות, ערכו את החומרים, ריכזו אותם באתר ייעודי והפכו אותם נגישים לכלי התקשורת ולציבור הרחב. מפעל הפיס פרסם את שמותיהם של אנשי האקדמיה שרשמו הישג במהלך השנה.
פרופ' אילנית חסון-אוחיון מאוניברסיטת בר אילן זכתה בתחום מדעי השיקום. עוד נודע, כי הזוכה בתחום כלכלה חקלאית וביטחון תזונתי הוא פרופ' אסף אהרוני ממכון ויצמן. פרופ' יובל שני מהאוניברסיטה העברית ציין הישג מרשים והוכתר כזוכה הרשמי בתחום המשפט הבינלאומי. בנוסף, הזוכה בתחום חקר רפואה דחופה היא ד"ר נטע כהן מבית החולים איכילוב.
הזוכים בפרס בתחום אדריכלות הם אדריכל פרופ' איתן קימל ואדריכלית מיכל קימל אשכולות. בנוסף, ג'ניפר כהן נבחרה כזוכה של מפעל הפיס בתחום הקרקס (היצירה). בתחום הקולנוע, קובי מזרחי הוכתר כזוכה בפרס הנחשק. עוד נודע, כי הזוכה בפרס בתחום מוזיקה קלאסית עכשווית מזרח ומערב הוא אמנון וולמן. על פי מפעל הפיס, כל אחד מהזוכים יקבל ממפעל הפיס מענק של 150 אלף שקלים.
מפעל הפיס פועל לקידום התרבות, האמנות, המחקר והמדע בישראל, בין היתר באמצעות הענקת פרסים לאמנים ולמדענים אשר הגיעו להישגים משמעותיים בתחומם ותרמו לקידום תחום פעילותם בישראל ובעולם בעת האחרונה.
השנה, הצטרפו תשעה זוכים וזוכות מאושרים אל עשרות הזוכים בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים הקרויים על שמו של מיכאל לנדאו, יו"ר מפעל הפיס הראשון שמונה בשנת 1951.
הפרס, המוענק זו השנה ה-24, הפך ברבות השנים לאחד הפרסים הוותיקים, החשובים והיוקרתיים בישראל והוא מוענק כחלק מפעילותו של מפעל הפיס למען הקהילה ולמען קידום התרבות האמנות והיצירה, המחקר והמדע בישראל.
מטרתו של הפרס להוקיר את העשייה החשובה של פורצי דרך בתחומם ולעודד את פועלם של אמנים ומדענים מצטיינים במגוון רחב של תחומים, והוא דרך נוספת להכיר, להוקיר ולתמוך במצוינות, הן בתחומי האמנויות והן בתחומי המדע.
הזוכים נבחרו על-ידי ועדות שיפוט מקצועיות שנבחרו לכל תחום, ומורכבות ממדענים מובילים, זוכי פרסי מפעל הפיס ע"ש לנדאו בשנים קודמות, מבקרי אמנות, אמנים מובילים, אנשי אקדמיה ועוד.
מנכ"ל מפעל הפיס, עו"ד בני דרייפוס, סיפר: "בתקופה מאתגרת זו, חשוב מתמיד להאיר את ההישגים פורצי הדרך בתחומי המדע והאמנות - אלו שמעצבים את עתידנו המשותף. תשעת הזוכים השנה מייצגים את הרוח היצירתית החדשנית של ישראל ומהווים עדות חיה למצוינות אקדמית ואמנותית שצומחת כאן".
עוד ב-
"לראשונה השנה הוספנו גם פרס ייחודי לארגוני החברה האזרחית, שפעלו ללא לאות במהלך המלחמה לחיזוק החוסן והלכידות החברתית, והוכיחו שוב את כוחה של הערבות ההדדית ישראלית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



