בארץ

נפתלי בנט: "אני איש ימין. לא שיניתי את דעותיי"

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט בועידת המדיניות של jns: “אני איש ימין. לא שיניתי את דעותיי, אבל אני לא קיצוני ולא חסר אחריות” | כל הפרטים
נפתלי בנט (צילום JNS)
ראש הממשלה נפתלי בנט הגיע הבוקר, ביומה האחרון, לועידת המדיניות הבינלאומית של הjns. בשיחה שעשה עם מנכ״לית המועצה למען אמריקה הבטוחה, ג׳ניפר סטון, התייחס למספר סוגיות על סדר היום: ״קודמי בתפקיד, בנימין נתניהו, החל משנת 2018 אפשר העברת 30 מיליון דולר במזומן במזוודות לרצועת עזה. בסך הכול מדובר בכמיליארד דולר שהוזרמו לחמאס, ושימשו לבניית מכונת הטרור שלו״. 
עוד הוסיף: ״אם אתה מאפשר למפלצת לצמוח מעבר לגדר, אינך יכול להסתמך רק על שומרים שיגנו עליך ממנה. צריך למנוע מהמפלצת להיבנות מלכתחילה. אסור לאפשר הקמת אימפריות טרור בלבנון, בעזה או בכל אחד מגבולותינו. אי אפשר להמתין עד שהאיום יתעצם ואז לטעון שמדובר רק בכישלון מודיעיני. כן, המודיעין נכשל ב7 באוקטובר.
אבל הכישלון הגדול באמת הוא שבמשך 15 שנה אפשרו לחמאס ולחיזבאללה לבנות אימפריות טרור על גבולותינו.זה לא יכול לקרות שוב״.
בהתייחסות לנשיא ארה״ב אמר: ״לישראל לא היה ידיד גדול יותר מהנשיא דונלד טראמפ. הנשיא טראמפ ואני עבדנו היטב יחד. שנינו באים מעולם העסקים ומחפשים פתרונות. אבל ישראל אינה מדינת חסות ואינה מדינת וסאל של ארצות הברית. ישראל היא ידידה ובעלת ברית של ארצות הברית, אך עליה להגן על עצמה״.
על המצב הביטחוני בנט הוסיף: ״כרגע, בלבנון, ישראל חייבת לממש את זכותה ואת חובתה להגן על אזרחיה. אני רוצה להיות ברור: זהו משטר רקוב, מיושן, מנותק מהעם וחסר יכולת. הוא יקרוס בדיוק כפי שקרסה ברית המועצות. אני לא יודע אם זה יקרה בעוד שנה, עשר שנים או חמש עשרה שנים, אבל זה יקרה. המשטר הזה יתמוטט מבפנים, משום שהוא פשוט לא עובד. מה שעלינו לעשות במזרח התיכון הוא לשלב כוחות ולהאיץ את קריסתו.
כשנשאל על הבחירות הקרובות ענה ואמר: ״העמדות האידיאולוגיות שלי לגבי הסכסוך הישראלי פלסטיני ברורות. אני איש ימין. לא שיניתי את דעותיי. אבל אני לא קיצוני ולא חסר אחריות (שמוק). יש הבדל עצום. להיות איש ימין פירושו לעמוד על האינטרסים הלאומיים שלנו. לא לוותר על שטחים. לא לאפשר הקמת מדינה פלסטינית. לעמוד חזק ונחוש".
בהמשך אמר: "אבל זה לא אומר להיות טיפש. זה לא אומר לפרסם ציוצים ילדותיים כל היום. זה אומר לנהל ממשלה חכמה, יעילה וממוקדת תוצאות. כאשר יש בממשלה פרובוקטורים ילדותיים, הם גורמים לנזק עצום. הם יוצרים לחץ מיותר בעולם הערבי. מנהיגי מדינות ערב נאלצים להתמודד עם לחץ ציבורי נגד ישראל - וכל זה בגלל אמירות מיותרות. כתוצאה מכך קשה להשיג התקדמות אמיתית״.
״הגישה שלי פשוטה: ממשלת ימין אחראית וממלכתית. להיות הגיוניים. להיות ענייניים. אני רוצה להקים ממשלה רחבה שתכלול דתיים וחילונים, אנשי ימין ואנשי שמאל ציוניים. אנשים שיחיו יחד ויעבדו יחד״. 
נזכיר שדברים אלו נאמרו, תוך ממש סמוך לכך התראיין נפתלי בנט להסכת "המנגנון" עם שאול אמסטרדמסקי ב"כאן חדשות", שם הצהיר קבל עם ועדה, כי במידה והוא ייבחר לכנסת הוא יקדם: "פינוי בנייה לא חוקית בשטחים".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מסכן!!!!
    eliya 06/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם הוא מאמין למה שהוא אומר?
    סגור
  • 1.
    איש ימין שהולך עם השמאל (ל"ת)
    ח 06/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור