תקשורת ומדיה
חדשות 12 פרסמו תחקיר - וגרמו לביהמ"ש לערוך משפט חוזר לרוצח
סיפורו של ג'מיל סרור פורסם על ידי כתב חדשות 12 בפודקאסט "אחד ביום". בית המשפט העליון פסק כי יש לערוך משפט חוזר לסרור לאור הראיות החדשות שהגיש
התחקיר ששינה את פסק הדין: לפני כשנתיים וחצי חדשות 12 פרסמו בפודקאסט "אחד ביום" של N12 תחקיר של יובל אראל על סיפורו של ג'מיל סרור, שיושב בכלא כבר 15 שנה לאחר שהורשע ברצח – וטוען שהוא חף מפשע.
בעקבות שידור סדרת הפרקים המיוחדת שנקראה "רצח מעבר לגדר", החליט השבוע בית המשפט העליון לקבל את בקשתו של סרור למשפט חוזר – אירוע שנחשב די נדיר במדינת ישראל.
את הבקשה הגישו הסניגוריה הציבורית וקליניקת החפות באוניברסיטה העברית, בעקבות מידע חדש ומשמעותי שהתגלה לאחר דחיית בקשתו הראשונה של סרור למשפט חוזר בשנת 2022, ואשר העלה ספקות של ממש בהרשעתו.
בהחלטתה על קיום משפט חוזר כתבה שופטת העליון דפנה ברק ארז כי "מצאתי כי יש בראיות החדשות שהגיש המבקש פוטנציאל, לכל הפחות, לערער את הבסיס להרשעתו בעבירת רצח, באופן המצדיק לקיים בעניינו משפט חוזר".
הנימוקים של השופטת ברק ארז לקבלת הבקשה היו ראיות חדשות וחשש לעיוות דין. לדבריה, יש לייחס משקל נכבד לתצהיר חדש שהוגש, שעשוי ללמד על תיאום גרסאות של מי שנחקרו בתיק. "התרשמותי היא כי לראיות החדשות שצורפו לבקשה אמינות לכאורית ומשקל סגולי המצדיקים את שקילתן בצד התשתית הראייתית הקיימת, שהובילה את בית המשפט המחוזי להרשעתו", כתבה השופטת.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בכותרת צ"ל "מורשע ברצח" ולא "רוצח"גלעד 07/2025/28הגב לתגובה זו0 0אם עומד להתקיים משפט חוזר, אשמת הרצח לא מוכחת ולכן יש לכנות את גמיל סרור "מורשע" ולא "רוצח".סגור



