תקשורת ומדיה

הייעוץ המשפטי אישר: שקלאר יקיים השבוע שימועים לאריה שקד ומושון מצליח

הוועד המנהל של רשות השידור הורה למנכ"ל לקיים את השימועים למנהל קול ישראל ומנהל ערוץ 1 עוד השבוע, ולהוציא מכרזים ל-2 תפקידים אלו
מנכ\"ל רשות השידור, מרדכי שקלאר, צפוי לקיים כבר השבוע שימועים למנהל קול ישראל אריה שקד, ולמנהל ערוץ 1 מושון מצליח, לפני פיטוריהם מתפקידם ברשות. כך הורה לו הערב (יום א\') הוועד המנהל של רשות השידור שגם דרש כי שקלאר יוציא באופן מיידי מכרזים ל-2 התפקידים הללו.
כזכור, לפני כשבועיים הודחו מצליח ושקד במפתיע מתפקידם, לאחר שדוח מבקר המדינה שפורסם בחודש מאי, מתח ביקורת קשה על המנכ\"ל שקלאר ועל רשות השידור, על תרבות מינוי ממלאי מקום לתפקידים ברשות, במקום קיום מכרזים כחוק.
הדחתם של השניים עוררה זעם בקרב אגודת העיתונאים בירושלים, ששלחה הבוקר מכתב להנהלת הרשות מנכ\"ל בו דרישה לחזור בה מהפיטורים. גם משרד מבקר המדינה לא היה שבע רצון מהמהלך של הוועד המנהל של רשות השידור, וביום חמישי כתבה בכירה במשרד, לאה עוזיאל, ליו\"ר הרשות אמיר גילת, על החשש כי מחליפיהם של השניים יהיו גם כן ממלאי מקום, סיטואציה נגדה יצא מבקר המדינה.
ההחלטה של הוועד המנהל היום הגיע לאחר שהייעוץ המשפטי של רשות השידור בדק האם שקלאר יכול לבצע את השימועים, חודש לפני סיום תפקידו. בסופו של דבר נקבע כי המנכ\"ל יכול לקיים את השימועים, מאחר והוא היה זה שמינה את השניים לתפקידיהם. יש לציין כי הפיטורים עצמם, במידה ויתקיימו, יבוצעו על ידי הוועד המנהל ולא על ידי המנכ\"ל.
תגובות לכתבה(13):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 13.
    מושון מצליח מושחת
    אורית 06/2011/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני באופן אישי חוויתי את השחיתות הזו שמתנהלת במסדרונות רשות השידור. עבדתי באופן זמני ברשות השידור, וקיבלתי תקן קבוע כאשר המנהלת שלי רצתה אותי באופן נחרץ. מושון מצליח לא הסכים למהלך מכיוון שרשם את שמה של מי שרצה שתקבל את התקן. בסופו של דבר התקן "בוטל" והועבר למחלקה אחרת עם המקורבת.. התנהלות מסריחה ומגעילה. ולצערי זה מה שמתרחש ברוב המוסדות הציבוריים.
    סגור
  • 12.
    מצליח ושקד הולכים.אולי בכ"ז אור בקצה המנהרה?! (ל"ת)
    יום מאושר 06/2011/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    משתמשים בשקלאר ומנגבים איתו את הת...ת והוא שו (ל"ת)
    סימון 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    שקלאר הושפל עד עפר. עושים לו זובור!
    אתי 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הוועד המנהל השפיל אותו ורמס אותו לחלוטין. עשה אותו ממש סחבה. לאיש לא איכפת? הוא ממש מוזר בלשון המעטה.אין לו טיפת כבוד עצמי?
    סגור
  • 9.
    שקלאר סולל את הדרך למינוי שונאיו וזה יפה, (ל"ת)
    הצייתנות חשובה! 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 8.
    כמה עליבות באדם אחד? לא להאמיין (ל"ת)
    יעקב.א. 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    איך מבזים את שקלאר ומשפילים אותו. והוא מסכים
    אריק 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לך מרצונך שלא ישפילו אותך.
    סגור
  • 6.
    הביזוי הגדול יהיה שלמכרזים יתמנו שונאיו
    אחלה השפלה 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תארו לכם, שקלאר מפטר את שקד ומושוני לשוני מוציא מיכרז ואיתי לנדסברג מתמנה. זה ממש כמו להשתין לשאקלרון ישר אבל מה זה ישר בקשת ל...תוך הפה! טמבל! מבזים אותך לך כבר!
    סגור
  • 5.
    איך ביזו והשפילו את שקלאר? לפטר את מקורביו?
    ביזוי המאה 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השפלה כזאת שקלאר לא ספג בחיים!
    סגור
  • 4.
    מושון מצליח
    תאודור 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    באופן אבסורדי, הודעת ההדחה שנשלחה למושון, הייתה לרגע החסד היחיד, בקריירה הלא מרשימה שלו!
    סגור
  • 3.
    הבעיה היא...
    צינגלה ופיקסלה 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבעיה היא שהשר הממונה על ביצוע חוק רשות השידור, השר שאישר בזמנו את מינוייהם-בפועל של אריה שקד-סלמן ומושון מצליח היה איתן כבל, איש מפלגת העבודה. זה כל הסיפור. בבלגן הנוכחי, הקבוע-לנצח ברשות השידור - מנכ"ל שנבעט החוצה יצטרך לאשר עכשיו מינויים-בפועל חדשים, של אנשים "ימניים" יותר, המתאימים לשר הממונה הנוכחי, שהוא גם ראש הממשלה נתניהו. זה לגיטימי, כבר היו דברים מעולם, ומשפטית - אין ברירה אלא לבצע שוב מינויים בפועל, הפעם - באישור הליכוד ונספחיו. אח"כ יוציאו מכרזים תפורים בשבילם, איגוד העיתונאים ילך לבג"ץ ובינתיים הם ימשיכו לכהן-בפועל, ובא לציון גואל. למה מה קרה?!
    סגור
  • 2.
    מה שחשוב:שברור שהם צריכים לעוף !! (ל"ת)
    י 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כל משפטן ממוצע יודע
    ידיעה לא נכונה 06/2011/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המדליף לא מסר את הידיעה באופן מודייק או הייעוץ המשפטי טעה כי מי שיכול להפסיק את המינוי זה רק מי שמינה: המנכ"ל
    סגור