תקשורת ומדיה

יכולים לנשום לרווחה: רשות השידור תמשוך מכתבי השימוע לעשרות עיתונאים

ביה"ד לעבודה מתח ביקורת על הרשות וקיבל החלטתה למשוך את המכתבים, בעקבות עתירת אגודת העיתונאים בירושלים. הרשות: "נמלא את כל הסיכומים"
בית הדין האזורי לעבודה נתן היום (יום ה\') תוקף להסכמה בין רשות השידור לבין אגודת העיתונאים בירושלים, על פיה הרשות תמשוך את כל מכתבי השימועים שהעבירה לעשרות עובדיה, ותדון עם האגודה לגבי השימועים. בית הדין צפוי לקיים דיון נוסף בסוגיה בעוד מספר שבועות.
כזכור, בשבועיים האחרונים קיבלו עובדים רבים מכתבי שימוע, בהם בכירים מאד ברשות, כמו זוכה פרס ישראל יעקב אחימאיר, מגיש \'מבט\' ינון מגל, ועיתונאים רבים אחרים מהטלוויזיה. אגודת העיתונאים עתרה לבית הדין בבקשה להוצאת צו מניעה זמני, כאשר יו\"ר האגודה דני זקן ביקש להימנע מהליכי פיטורים ללא הסכמות והידברות עם האגודה. זקן הציע הצעה דומה להנהלת הרשות עם הוצאת מכתבי השימוע אך נענה בשלילה. באגודה טענו כי יש להימנע מפיטורים עד כניסתה של הרפורמה ברשות השידור לתוקף, כשבמסגרתה גם כך אמורים לעזוב את הרשות כ-700 עובדים.
למרות שנציגי רשות השידור טענו בדיון כי לא הייתה כוונה לפטר באופן מיידי עשרות עובדים, הודיעה ההנהלה כי היא מושכת את כל מכתבי השימועים לכל העובדים בחוזים אישיים, טאלנטים בחוזים מיוחדים, והן לעובדים העם עד 3 שנות ותק, ותפתח בהידברות עם אגודת העיתונאים הירושלמית.
הנהלת הרשות הודיעה על הסכמתה לקיים מחדש את תהליך הערכת העובדים, שיש להם עד ל-3 שנות ותק - באופן פרטני ולפי כל הכללים והתקנות. כרשות השידור התחייבה לקיים את חובת ההיוועצות עם יו\"ר אגודת העיתונאים בירושלים בטרם נקיטת הליכי פיטורים בעתיד.
נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, השופטת דיטה פרוז\'ינין, אמרה בדיון כי \"הרשות פועלת כמו במעמד הר סיני - קודם נעשה ונפטר אחר כך נשמע מה יש להם להגיד - אלה חיים של אנשים איך אתם יכולים לנהוג כך?... מדוע אינכם עובדים בשקיפות ותוך הידברות עם נציגי העובדים, ומה החיפזון הזה פתאום?\".
מרשות השידור נמסר: \"הרשות תמלא את כל הסיכומים שהושגו בבית המשפט. הנהלת רשות השידור נחושה למלא את כל הסכמי הרפורמה ככתבם וכלשונם, על הסכמים אלו חתומה גם אגודת העיתונאים בירושלים\".
תגובות לכתבה(8):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    מדוע חתמה האגודה על הסכמה לפיטורין?
    עיתונאית בערוץ 1 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק כדי לרצות את מוטי שקלאר?
    סגור
  • 6.
    האגודה הרסה את רשות השידור
    מצליח 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בכך שבסכימה לפיטורין המוניים
    סגור
  • 5.
    האגודה בגדה בעיתונאים-כולם יודעים זאת! (ל"ת)
    מירי 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    אף כוח לא יכול לעצור את הפיטורין
    חובבני 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שעליהם חתמו דני זקן וחבריו בהנהת האגודה
    סגור
  • 3.
    ציטוט השופטת:השימועים יתחדשו אחרי פסח
    מושון 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האגודה ממשיכה להטעות את העיתונאים.תתביישו
    סגור
  • 2.
    ספינים של אגודת העיתונאים
    ספי 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השימועים נדחו עד לאחר חג הפסח.האגודה עובדת עליכם.תתעוררו
    סגור
  • 1.
    ככה זה כשלא יודעים לנהל
    עוד רשות 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האחד היה כתב בערבית והשני היה עוזר צלם מה להם ולניהול של מפעל עם 2000 עובדים ובתקציב שמתקרב למיליארד שקל מי שמינה אותם עשה טעות גדולה אבל הוא לא ישלם את המחיר, להיפך הוא יבחר שנית וימשיך להרוס את החברה והמדינה
    סגור
  • אתה מאמין שהאוצר יתן לחובבים האלה לנהל את זה? (ל"ת)
    להיפך 03/2012/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור