תקשורת ומדיה

פיתחו ארנקים: ערוץ ONE קיבל אישור לפתוח 3 ערוצים בתשלום ב-HOT

מועצת הכבלים והלוויין פרסמה שימוע בנושא אסדרת ערוצי הספורט ואושרה זמנית חבילה חדשה של ערוצי ספורט בתשלום של ONE בשידורי הוט שתכלול 3 ערוצים שישדרו את משחקי הליגה האיטלקית, ספורט אקסטרים והיסטוריה של הספורט ומה היה התנאי?

כפיר אדר | 
ערוצי ספורט (צילום pexels)
המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין פרסמה שימוע בעניין הוספת ערוץ ספורט בתשלום שיופק על ידי ONE בשידורי חברת הכבלים הוט, וזאת במקביל לערוץ הפתוח שמופק על ידי ONE היום בשידורי הוט. השימוע מגיע לבקשת הוט, המעוניינת להקים חבילת ערוצי ספורט חדשה בתשלום בשידוריה.
בשימוע יוכל הציבור להביע את עמדתו בנוגע להצטרפות שחקן חדש לשוק שידורי ערוצי הספורט בתשלום, השלכות הדבר וההגבלות שיש לקבוע לרבות מבחינת תכנים והוראות הפרשת תוכן ספורט. עד לסיום השימוע, אישרה המועצה באופן זמני את בקשת חברת הוט להקים את חבילת ערוצי הספורט החדשה בתשלום נוסף על מחיר חבילת הבסיס בהפקת ONE, אך קבעה כי האישור הזמני כפוף לכך שהמשחק המרכזי בליגה האיטלקית ימשיך להיות משודר ללא תשלום לכל המנויים, ומשחק מרכזי נוסף יהיה בעל נגישות גבוהה לציבור.
כמו כן, הוט לא תוכל להעביר לערוץ תכנים שאינם משחקי הליגה האיטלקית העליונה בכדורגל, על מנת למנוע זליגת תכנים מהערוצים שהיום פתוחים לכלל המנויים לערוץ בתשלום. גם שני הערוצים הנוספים לא יוכלו לשדר אירועים חיים של ענפי ספורט מרכזיים. עם סיום השימוע וקבלת התגובות, תדון המועצה בשאלה האם יש להעניק לחבילה אישור קבוע או לשנות את התנאים. 
החבילה תכלול שלושה ערוצים: ערוץ ONE2 שיוגבל כאמור לשידור משחקי הליגה האיטלקית עם חובת שידור המשחק המרכזי ללא תשלום נוסף, ערוץ EDGE שישדר ספורט אקסטרים וערוץ CLASSIC שישדר אירועים היסטוריים ודוקומנטריה מתחום הספורט. מחיר החבילה יפורסם על ידי חברת הוט לאחר שתתחיל להציע אותו למנויים. 
הבקשה הוגשה על רקע שינויים בשוק שידורי הספורט, ולאור טענות הוט לעלייה בהוצאות על תכני ספורט. חבילת הספורט החדשה מצטרפת לחבילות הספורט שמציעות RGE (מפיקת ערוצי ספורט 5) וצ'רלטון (מפיקת ערוצי ספורט 1-4). תחום אסדרת שידורי הספורט נדון כעת בוועדת פולקמן ונדון מספר פעמים בוועדת הכלכלה בכנסת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה