נדל"ן ותשתיות

כמה עולה דירה בקו השני לים בנתניה ואיך מתפתח האזור?

שכונת פארק הים קיימת לא רק בבת ים: המחירים בנתניה מאמירים גם בקו השני והשלישי למים. כמה עולה דירה באזור, מה קורה למחירי הדיור ליד הטיילת והאם עדיף להתפשר על הראות לים כדי לחסוך עשרת אלפים שקל למ"ר
איציק יצחקי |  2
מלון ורט נתניה (צילום אסף בן דב, תמר מצפי)
שכונת פארק הים בנתניה הפכה לאחת השכונות החמות באזור. היא קרובה מאוד לקו הראשון, אזור נת/600 - לא רחוק מהטיילת ומלון ווסט, האזור שהצרפתים הכי אוהבים.
מי שעשה כאן עסקה בקיץ 2021, הרוויח לא מעט כסף. אז מחירי דירות 4 חדרים החלו ב-2.28 מיליון שקל. פארק הים נמצאת במרחק הליכה לים של דקה וחצי, 2,500 יחידות דיור מתוכננות שם בסך הכל, כשבמרכז פארק. חלק מהבניינים מכילים לא רק חדר כושר אלא גם חדר קולנוע. מחירי הדירות באזור מאמירים בשל הראות הטובה לים. יש הרבה אזורים בישראל שבהם מוכרים דירות עם נוף לים, אבל לא תמיד הראות היא טובה. בנתניה, הטיילת בנויה על הצוק ומשם אזור הים נשקף היטב לבעלי הדירות, גם אם מדובר בקומות הנמוכות. בימים האחרונים נמכרה בנתניה דירת חמישה חדרים בחזית עם נוף פנורמי לים במחיר של 4.2 מיליון שקל. האם המחיר יקר והקפיצה לא גבוהה מדי? 
הדירה נמצאת בקומה ה-18 מתוך 32 בבניין חדש ברחוב אמנון ליפקין שחק, ומשתרעת על פני 135 מ''ר ובנוסף לה מרפסת 25 מ''ר (אקוויונלטית, מדובר במחיר של 28,474 שקל למ"ר, זול בהרבה לעומת המחירים בקו הראשון, שם מצאנו עסקאות סביב 38 אלף שקל למ"ר, ועוד בדירות הגדולות). לדירה 2 חניות תת קרקעיות וכן מחסן והיא הינה הדירה הראשונה בפרוייקט שנמכרת יד שנייה, זאת עקב כך שייועדה לילדי הרוכשים הראשונים, אך אלו החליטו לעבור דרומה. מי שעשה את המעבר מכיוון ההפוך אלו הקונים הנוכחיים, שהינם עולים חדשים שתחילה השתקעו בדרום הארץ וכעת עברו לנתניה.

הבניין בנתניה (אביב צילומים נתניה)
לכאורה, ביחס למחירי הקו הראשון לים, ממש על רצועת הטיילת, מדובר במחיר נמוך. בקו הראשון לים נמכרות דירות במחיר של יותר מ-5 מיליון שקלים, אבל יש סיבה להבדל הזה - רחוב אמנון ליפקין שחק נמצא ממזרח לציר בן גוריון - למי שמכיר את האזור, מצפון למגרש טוברוק. כאן, הראות לים היא טובה מהקומות הגבוהות יותר ובמקרה של העסקה הזו - היא טובה, אבל יש בניינים רבים לפניה, בתי מלון נוספים כמו רמדה ממש מדרום-מערב לבניין ועוד כאלה שבתכנון.
בבניין הספציפי הזה חדר דיירים וארבעה מעליות. בעתיד הקרוב צפוי להיבנות בשכונה עוד מרכז קניות, חנויות, בתי קפה ועוד.  "מדובר בשכונה שעתידה להיות המובילה בנתניה, ולהערכתי זו תהיה שכונה עם אוכלוסיה סוציו-אקונומית בינונית ומעלה שתשתקע באיזור", אמרה ל-ice סברינה לבנונסקי, סוכנת רי/מקס מקסימום נתניה שהובילה את העסקה. "דירות יד שנייה הן חריגות כאן והעסקה רק מוכיחה שהמחירים עולים באיזור ועוד יעלו ככה שבעיני כל השקעה בשכונה הזאת היא השקעה מוצלחת".

הנוף מהדירה שבשכונת פארק הים (אביב צילומים נתניה)
נתניה משווקת לא מעט פרויקטים עם ראות לים גם במסגרת מחיר למשתכן. בחודש דצמבר זכה רמי שבירו בקרקע בשכונת כוכב הים, הממוקמת בחלק הצפוני של העיר, לא רחוק מחבצלת השרון. מדובר בקרקע לבניית 83 דירות, עליה שילם כ-46.45 מיליון שקל - כלומר מחיר של כ-560 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור. אזור נוסף שמתפתח הוא שכונת הבננה החדשה, שממשיכה את הרצף משכונת קריית השרון במזרח העיר. עמדם אברהם וגינדי החזקות הם אלה שזכו בשטח לבניית 424 יחידות דיור במסגרת מחיר מטרה.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    זה ממש לא קו ראשון ולא שני לים (ל"ת)
    יעל 03/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    הכי יפה נתניה עברנו לעיר ימים ומרוצים מאוד (ל"ת)
    צרפתיה לוהטת 03/2025/03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור