נדל"ן ותשתיות
הקרקע היוקרתית בהרצליה נחטפה: זו החברה שזכתה בה ב-50% הנחה
מכרז נדיר במרכז הסתיים עם זכיה של קרן ריאליטי, שתבנה 66 יחידות דיור בנווה ישראל. כמה היא שילמה על השטח ואיזו חברה זכתה במכרז נוסף בקריית גת?
מכרזי רמ"י לבנייה רוויה נמצאים בירידה. המדינה לא דואגת מספיק לשוק מחוסרי הדיור שאינם מילואימניקים ולכן נדיר למצוא מכרזים כאלה, במיוחד כשמדובר באזור המרכז.
ביממה האחרונה רמ"י הצליחה לשווק מכרז כזה, לקרקע שעליה ייבנו 66 יחידות דיור בהרצליה. מדובר בקרקע בשכונת נווה ישראל. קרן ריאליטי הגישה את ההצעה הטובה ביותר וזכתה בקרקע. היא הציע מעל 42 מיליון שקל, לא כולל הוצאות פיתוח של כ-2 מיליון שקל. מדובר בכ-670 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור - בערך כפול מהמחיר שמשלמים בפריפריה. חשוב לציין כי לפי השומה מחיר הקרקע הוא 87 מיליון שקל - כלומר קרן ריאליטי זכתה במכרז ב-50% ממחיר הקרקע.
מפרטי המכרז עולה כי ההצעות האחרות, 7 במספר, נעו בין 16-32 מיליון שקל בקירוב, כשמחיר המינימום נשק ל-12 מיליון שקל. השטח של הקרקע הוא כ-2.5 דונם.
שכונת נווה ישראל התאפייינה בעבר בעיקר בבינוי צמוד קרקע ובשיכונים. היא שכונה ותיקה מאוד ולכן יש בה גם לא מעט פינוי בינוי - בניינים נמוכים נהרסים ובמקומם נבנים בניינים גבוהים.
היא נמצאת בדרום העיר, ממש ליד רמת השרון. רחוב בר כוכבא הוא הרחוב המרכזי. ממערב לשכונה נמצא קיבוץ גליל ים - המסוך לשכונה החדשה בעיר, גליל ים, שם מחירי הדיור נעים סביב 40-50 אלף מ"ר, כשדירות מחיר למשתכן ברף הנמוך, וצפונה מכך במגדלי יוקרה. השכונה קרובה מאוד למרכז העיר הרצליה מצד אחד, אבל גם לקניון שבעת הכוכבים.
במכרז נוסף זכתה רכס נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב בתחום הלוגיסטיקה והתעשייה הנמצאת בבעלות ארקין קפיטל, תומר כץ ופועלים אקוויטי. החברה זכתה במגרש בשטח של כ-20.5 דונם בפארק התעשייה קריית גת, תמורת כ-53 מיליון שקל.
הקרקע כוללת זכויות בנייה בהיקף של כ-40 אלף מ"ר ומיועדת לאחסנה, תעשייה ומלאכה. בכוונת רכס נדל"ן לקדם במקום פרויקט חדש המותאם לצורכיהם של משתמשים בתחומי התעשייה והלוגיסטיקה המוערך בעלות של כ- 200 מיליון שקל.
עוד ב-
פארק התעשייה קריית גת, אשר נכלל באזור פיתוח א׳ לעניין חוק עידוד השקעות הון, נהנה מנגישות גבוהה לכביש 6 ולצירי תחבורה מרכזיים, וממוקם באזור שבו פועלות מהתעשיות המובילות בישראל. השילוב בין הנגישות התחבורתית, מוקדי התעסוקה והתעשייה הקיימים באזור ופוטנציאל ההתפתחות שלו הופך את קריית גת למיקום אטרקטיבי לפעילות תעשייתית ולוגיסטית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



