מדדים ומחקרים

הגרעון המסחרי של ישראל הסתכם ב-10.5 מיליארד שקל

חודש נוסף המסחר הישראלי רושם הפסד ענק, כאשר הייבוא הסתכם ב-23.7 מיליארד שקל בעוד שהייצוא הסתכם ב-13.1 מיליארד שקל בלבד. ישנה עלייה של 29.8% בסך הכל ביצוא הסחורות מישראל לארה"ב ועלייה ניכרת בשיעור של 27.5% ביבוא הסחורות מאירופה
כפיר אדר |  1
מסחר וקנייה (צילום pixabay, pexels, pexels)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הציגה אתמול (שני) את נתוני הסחר ביוני 2021 ועל פי הממצאים, הגירעון המסחרי בסחר בסחורות (ללא יהלומים) של ישראל במהלך החודש שעבר הסתכם ב-10.5 מיליארד שקל.
יצוא הסחורות (למעט יהלומים) הסתכם ב-13.1 מיליארד שקל, כאשר מסך כל ייצוא הסחורות מישראל, היצוא לארצות אירופה היווה 35%, היצוא לארצות אמריקה 32%, היצוא לארצות אסיה 22% ו-11% הנותרים ליתר ארצות העולם.
יבוא הסחורות (למעט יהלומים) לעומת זאת הסתכם ב-23.7 מיליארד שקל, כאשר 54% מהיבוא היה מארצות אירופה, 12% מארצות אמריקה, 26% מארצות אסיה ו-8% הנותרים מקבוצת יתר ארצות העולם.
נוסף על כך, על פי נתוני המגמה שהוצגו בלמ"ס, ישנה עלייה של 29.8% בסך הכל ביצוא הסחורות מישראל לארצות הברית וכן עלייה ניכרת בשיעור של 27.5% ביבוא הסחורות מארצות אירופה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ואני חשבתי שלישראל עודף במאזן המסחרי
    רועה חשבון 07/2021/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממש מוזר ,נראה יש הסבר הגיוני.
    סגור