תיירות

אל על ביטלה טיסה ברגע האחרון בשל חילול שבת: מאות נוסעים נתקעו בחו"ל

בשל עיכובים חריגים בהמראת הטיסה, צוותי המטוס החליטו לבטלה לחלוטין וזאת בשל העובדה כי היא הייתה צפויה לנחות בישראל לאחר כניסת השבת. כעת טרם ידוע מה יעלה בגורל הנוסעים
אל על (צילום shutterstock)
בעוד שבנתב"ג עדיין מורגשות בשטח השלכות השביתה מאמש, ניראה כי הכאוס לא נגמר בשדה התעופה המקומי בישראל. נוסעי טיסת אל על מניו יורק לתל אביב קיבלו הודעת ביטול פתאומית רגע לפני ההמראה. 
חברת התעופה הישראלית, אל על, ביטלה היום (שישי) ברגע האחרון את הטיסה שלה שהייתה צריכה לצאת מניו יורק לישראל. על פי הדיווחים, בשל עיכובים שהיו עם ההמראה, גילה צוות המטוס כי הם צפויים לנחות לאחר כניסת השבת, ולכן קיבלו החלטה לבטל את הטיסה ולדחות אותה למוצאי שבת. כל זאת כאשר הנוסעים כבר היו על סיפון המטוס והמתינו להמראה. 
המטוס, שהיה בנמל התעופה קנדי (JFK), חזר לעמדה והנוסעים הורדו ממנו. הכבודה נפרקה מן המטוס, ובשלב זה לא נמסרו פרטים נוספים על מועד הטיסה החלופית ועל הסידורים שניתנו לנוסעים בעקבות הביטול.
כידוע, חברת אל על לא טסה בשבת, ועל פי חוק שירותי התעופה, חברה רשאית לבטל טיסה בכדי למנוע חילול שבת. במקרים כאלה, החברות הישראליות שלעיהן תקף החוק, עשויות להיות פטורות מהפיצוי הכספי, בכפוף לתנאים הקבועים בחוק. 
עם זאת, הפטור מהפיצוי הכספי אינו מבטל את יתר זכויות הנוסעים, שכאמור, במקרה של ביטול, זכאים לבחור בין טיסה חלופית לבין קבלת תמורה מלאה עבור הכרטיס. בנוסף, במקרים שבהם נדרשת המתנה ממושכת, זכאים הנוסעים לשירותי סיוע, הכוללים מזון ומשקאות, וכן לינה והסעה כאשר הדבר נדרש בהתאם לנסיבות.
כזכור, רק אמש התרחשה דרמה נוספת בקו זה, כשטיסת אל על שהמריאה מישראל לניו יורק נאלצה לשנות את מסלולה ולבצע נחיתת חירום ברומא, לאחר שבמהלך הטיסה התפתח אירוע רפואי אצל אחד הנוסעים שחייב את פינויו לקבלת טיפול רפואי.
 
תגובות לכתבה(13):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 13.
    שילחו לכל הרוחות
    מתי מחלה תיקח אותם 08/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אקמת בבוקר לא חרדי כל השאר סילאן
    סגור
  • 12.
    תודה לאל על אז מי המטומטם שיטוס עם אל על?
    יייייייייששששש 08/2026/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנראה שלא יהיו הרבה מטומטמים ככה אני מקווה
    סגור
  • 11.
    לא עם אל על
    בה 08/2026/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בפעם הבאה לא חוזרים משום מקום בעולם ביום שישי עם אל על.. זה המחיר.
    סגור
  • 10.
    במערב אין כל חדש
    רן 08/2026/22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אני כבר שנים משתדל לא לטוס עם חברות ישראליות בגלל הדברים האלה, ובגלל חוויה מכוננת בטיסה עם אלעל מניו יורק שהייתה עמוסת חרדים שלא הפסיקו להטריד ולהציק לצוות ולנוסעים לכל אורך הטיסה , מה גם שבתקופה האחרונה החברות הישראליות שתמיד היו יותר יקרות ופחות שירותיות מהמתחרים מנצלות את המצב מאז המלחמה כדי להשתולל עוד יותר עם המחירים. לצערי לאחרונה היו מספר פעמים שנאלצתי להשתמש בהן בגלל שחברות אחרות לא טסו לארץ וראיתי שצדקתי.
    סגור
  • 9.
    אלעל
    איצו 08/2026/22
    הגב לתגובה זו
    5 0
    חברה דתית אסור לטוס עם חברה פגאנית. להחרים
    סגור
  • טען עוד
  • 8.
    אני הפסקתי ממזמן לטוס אלעל, אני מתרשם שהיא חברה גרועה, (ל"ת)
    משה 08/2026/22
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 7.
    נוסעי אלעל היקרים, פשוט תקרעו להם את התחת בתביעות ! (ל"ת)
    יוסיפון 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • 6.
    תודה לאל
    בני 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    0 9
    כל הכבוד לאל על אלופים תרוויחו פי 1000 יותר
    סגור
  • 5.
    אני חרד מהחרדים
    דון קישוט 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    9 0
    דוד המלך היה יהודי גלאט. יהודי אמיתי זה יהודי שעושה שרות צבאי יהודי גלאט זה יהודי שעושה שרות קרבי. יהודי שלא עושה אחד מהשנים הוא לא יהודי מקומו בברוקלין ולא במדינת היהודים.
    סגור
  • 4.
    הכל היועמשית
    רותי באדר 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    4 0
    בטוח פנו למיארה לקבל אישור ואמרה להם לא. זה הכל היועמשית :-) אתם הבנתם את זה? על החתום מפלגת הפילוג בראשות מרדכי
    סגור
  • 3.
    לרגב ו נתניהו איכפת מהישראלים שהוטלה טיסתם?
    עי 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    7 0
    בגלל ספק לחילול שבת אין בעיה לאלפי ישראלים שייתקעו בחול. שהם ישברו את הראש היכן להניח את הראש בלילה.
    סגור
  • 2.
    הלכה המדינה עם ההלכה
    איש ליכוד 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    11 0
    אין שכל אין דאגות
    סגור
  • 1.
    חילול שבת??? חחחחח. אל על מחללת את ההיגיון הבריא. (ל"ת)
    מיכל 08/2026/21
    הגב לתגובה זו
    16 0
    סגור