טלוויזיה

המהפכה שהישראלים חיכו לה וצפויה לחסוך מאות שקלים בשנה

חוק חדש משנה את כללי המשחק בשוק השידורים: בלי חבילות מיותרות, עם גישה חינמית לתכנים נבחרים, חיסכון של מאות שקלים בשנה והשקעה מוגברת בתוכן ישראלי. כל מה שצריך לדעת – בפנים
מערכת ice |  3
משדרי הערב בערוצי הברודקאסט זיכרון-עצמאות 2024 (צילום shutterstock)
בשורה לצרכנים: מהלך מקיף שנועד לשנות את פני שוק השידורים בישראל יוצא לדרכו לאחר שנתיים של עבודה אינטנסיבית בהובלת משרד התקשורת ובשיתוף משרדי הממשלה השונים.
הרפורמה בשוק השידורים צפויה להעניק לצרכנים חופש בחירה אמיתי ולחסוך לכל משק בית מאות שקלים בשנה, תוך ביטול חבילות הבסיס הכפויות ומתן אפשרות לתשלום רק עבור התכנים שצורכים בפועל.
על פי התוכנית צפויה הרפורמה לשבור את המונופולים הקיימים בשוק ולהוביל לתחרות חופשית שתוזיל את המחירים ותשפר את חוויית הצפייה. 
חלק מהתועלות הכלכליות לצרכנים בעקבות הרפורמה:
תשלום מותאם אישית – חיסכון אפשרי של מאות שקלים בשנה. ביטול של חבילת הבסיס הכפויה וחובת פריקות יאפשרו לצרכנים לבחור את הערוצים והתכנים המועדפים עליהם. לפי סקרים 82% היו מעוניינים להקטין את מספר הערוצים בחבילות הבסיס ולשלם פחות. לאחר הרפורמה, כל צופה ישלם רק על התוכן שהוא צורך, ולא על ערוצים שהוא אינו צופה בהם.
מודלים עסקיים גמישים - לראשונה יתאפשר בישראל מודל של דמי מנוי ופרסומות. כך, יתאפשר לשווק חבילות מגוונות בדמי מנוי מוזלים, בדומה למודלים המוכרים בעולם. לפי סקרים, כ-35% מהציבור בישראל מעדיפים לשלם פחות בתמורה לפרסומות - מה שצפוי להביא להוזלה משמעותית.
פתיחת שוק השידורים לתחרות - הסרת חסמים וביטול דרישות רישוי מוקדם יאפשרו ליזמים חדשים להיכנס לשוק, מה שיביא להגברת התחרות, הפחתת המחירים וגיוון בתוכן המוצע לצרכן.
שידור חינמי דרך אפליקציית "עידן פלוס" - האפליקציה החינמית "עידן פלוס" תאפשר לכל אזרח לצפות בתכנים חדשותיים ואירועי ספורט ציבוריים ללא עלות, ובכך תספק גישה חופשית לתוכן איכותי ומגוון, ללא צורך במנוי או תשלום נוסף.
ביטול הבלעדיות בשידורי הספורט - לא יהיה צורך לרכוש חבילות יקרות לצורך צפייה במשחקים חשובים. שידורי ספורט יינתנו ללא מגבלות בלעדיות, וכל צופה יוכל לבחור את פלטפורמת השידור הרצויה לו, תוך חיסכון של עשרות שקלים בחודש.
צפייה בספורט בכל ממשק ובכל טכנולוגיה - רכשת ערוץ או חבילת ספורט? תוכל לצפות בה גם בנייד ללא כל תוספת תשלום.
עידוד הקמת ערוצי חדשות בטלוויזיה - לראשונה, כל ערוץ חדשות יוכל לשדר בחינם על כל פלטפורמה. באופן זה, ערוצים חדשים יוכלו להיכנס לשוק ביתר קלות, הצופים ייחשפו למגוון גדול יותר של דעות, תכנים וחדשות.
הזרמת כסף לתעשיית התוכן הישראלית - בזכות חובת השקעה של 6.5% מההכנסות של כלל הפלטפורמות, כולל הבינלאומיות, בתוכן מקורי ישראלי איכותי, יוזרמו יותר מ-300 מיליון שקלים בשנה להפקות מקומיות, כך שיצירת התוכן הישראלי תגדל ויחזק והיצירה המקומית תתחזק.
הגנה על חופש הביטוי ללא התערבות בתוכן - הרגולציה החדשה מבטיחה את חופש הביטוי בשוק השידורים, ללא התערבות פוליטית או צנזורה. ההתערבות הרגולטורית תתמקד בענייני תחרות בשוק. 
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    רעיון יותר טוב
    . 08/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במקום לפתח אפליקציה של ערוצי עידן פלוס בחינם, מישהו בממשלה הזאת אולי חשב לחייב את החברות של יס והוט לפתוח בחינם את כל ערוצי עידן פלוס למי שמוריד את האפליקציה שלהם לטלויזיה/סמארטפון?? למה שמשרד התקשורת יפתח אפליקציה חדשה? למה לחייב אנשים שרוצים לצפות בשידורי עידן פלוס להתקין אינטרנט בבית בשביל לצפות בטלויזיה? יש בתים שעידן פלוס עובד עם אנטנה אבל אין להם אינטרנט והחוק החדש הזה ידרוש מהם להתקין אינטרנט כי משרד התקשורת רוצה לבטל את עידן פלוס דרך האנטנה.
    סגור
  • רוצים לבטל את עידן פלוס באנטנה
    יובל 11/2025/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בגלל ששיטת שידור זו היא מיושנת לא יעילה ויקרה מאוד.המעבר לאפליקציה מוזיל משמעותית עלויות ומאפשר להוסיף ערוצים שמשודרים רק בשירותי הסטרימינג של הוט יס סלקום ופרטנר ולא ניתן לשדרם דרך האנטנה.
    סגור
  • 1.
    הפיכה בתקשורת
    שקר 05/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חרטא בפיתה כל הכותרות האלה. קרעי רוצה להשתלט על התקשורת. לא ניתן לך!
    סגור