טלוויזיה

המומחים קבעו: זה הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים

סקר של "סייט אנד סאונד", כתב העת מבית המכון הבריטי לקולנוע, שנערך לאחרונה, קבע כי הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים הוא  "ז'אן דילמן", הסרט הבלגי שביימה היהודיה שנטל אקרמן בשנת 1975
קולנוע (צילום unsplash)
סקר של "סייט אנד סאונד", כתב העת מבית המכון הבריטי לקולנוע, שנערך לאחרונה, קבע מיהו הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים. הסרט שנבחר הוא "ז'אן דילמן", הסרט הבלגי שביימה היהודיה שנטל אקרמן בשנת 1975.
כתב העת, החשוב ביותר בתחומו, עורך מדי עשור משאל בין אלפי מבקרים, חוקרים ואנשי תעשייה ברחבי העולם כדי לקבוע מהי היצירה הגדולה בתולדות המסך הגדול, במה שנחשב לדירוג המשמעותי והמשפיע ביותר בתחום.
סרטה של אקרמן הוא הסרט הראשון שביימה אישה שמגיע בתולדות הסקר בכלל לעשרת הגדולים, וכעת הוא נכנס היישר למקום הראשון. הסרט, המתאר את חייה של אלמנה שחיה עם בנה, ומתפרנסת משמרטפות ושירותי מין, נחשב בין השאר לכזה שהשפיע מאוד על הקולנוע הישראלי, ובמיוחד על הסרט "אור" של קרן ידעיה.
"ז'אן דילמן" הדיח מהפסגה את "ורטיגו", סרטו של הבמאי אלפרד היצ'קוק מ-1958, שהעפיל לפסגה בסקר הקודם שנערך בשנת 2012 - אז הוא הדיח בעצמו את "האזרח קיין", סרטו של אורסון וולס מ-1941, שזכה בתואר לאורך עשרות שנים, מאז שנת 1962.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חקי אלתאמינו לכלום בכל פעם מכתיריםסרט אחר (ל"ת)
    חקי חיון 12/2022/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור