שיווק ופרסום

לאחר כשנה: תקציב הפרסום של קרולינה למקה עובר מ-y&r ישראל לראובני פרידן

עדות להשלמתה הקרובה של עסקת הרכישה בין קסטרו ליוסי גביזון הבעלים של 'קרולינה למקה', 'טופ טן' ו'הודיס'? המותג שיצא השנה בקמפיין המדובר בכיכוב בר רפאלי וציון ברוך נמצא במגעים מתקדמים עם ראובני פרידן
לאחר פחות משנה בה טופל תקציב הפרסום של מותג המשקפיים קרולינה למקה ב-y&r ישראל מסתמן כי הוא יעבור לידי משרד הפרסום ראובני פרידן IPG - כך נודע לאייס.
עוד נודע לאייס, כי בימים אלו מתקיימים מגעים מתקדמים בין ראובני פרידן לבעלי מותג המשקפיים לקראת השלמת המעבר ותחילת העבודה המשותפת. בשנה החולפת יצא המותג בקמפיין מושקע, עתיר נוכחות בטלוויזיה (בהיקף של כ-5 מיליון שקלים) ויש שיגידו מוצלח מאוד ומייצר שיחה, בכיכוב דוגמנית העל בר רפאלי והשחקן ציון ברוך. הקמפיין המדובר עשה שימוש הומוריסטי ביחסי החברות המאוד מתוקשרים בין הדוגמנית והשחקן.
אחת הסיבות שעשויה להסביר את המעבר הקרוב לראובני פרידן היא הסמיכות למגעים שהתקיימו במהלך השנה החולפת בין קבוצת קסטרו (שתקציב הפרסום שלה מטופל מזה שנים רבות בראובני פרידן) לרכישת השליטה ב\'הודיס\', \'טופ טן\' ו\'קרולינה למקה\' - שלושתם מותגים שנמצאים באותה הבעלות - של איש העסקים יוסי גביזון (בעל השליטה בכל אחד מהם) שעל שם בת זוגו נקרא מותג המשקפיים שגם מעוצב על ידה.
גיא בר ואדם אבנון. y&r ישראל
גיא בר ואדם אבנון. y&r ישראל
גורמים בענף הפרסום מציינים את המגעים בין קסטרו לגביזון כסיבה המרכזית ליצירת הקשר הראשוני עם ראובני פרידן וכן כעדות שעשויה לרמוז על אפשרות להשלמת עסקת רכישת 3 המותגים על ידי קסטרו, למרות שזו התפוצצה לפני מספר חודשים לאחר מחלוקות כספיות בין הצדדים. בקסטרו דרשו להפחית את מחיר העסקה המקורית מ-100 מיליון שקלים ל-90 מיליון שקלים ובשלב זה המו\"מ בין הצדדים הוקפא. בראיון לכלכליסט שהתקיים בתחילת חודש מאי 2013 אמר גביזון כי \"זה לא בגלל המחיר. המחיר אף פעם לא היה בעיה. זה משהו אישי, זו לא בעיה אפילו, זה משהו שיהיה לו פתרון בקרוב\".
במידה ואכן מדובר בפתירת המחלוקות בין הצדדים ורכשית השליטה על ידי קסטרו - העברת תקציב הפרסום לידי ראובני פרידן נראית כמהלך הטבעי עבור גבי רוטר, בעלי קסטרו שהולך ידי ביד עם אודי פרידן ומשה ראובני מזה שנים רבות.
במקביל, מציינים בענף הפרסום שלא לייחוס, כי בעלי קרולינה למקה לא נוהגים לשחק לפי הכללים הנהוגים בענף, דהיינו, להשאיר את תקציב הפרסום במשרד אחד לטווח ארוך. במקום זאת הם נוטים לרענן את מערך הפרסום בתדירות גבוהה כשמה שמכריע את ההחלטה הוא המרדף אחר רעיונות קריאיטיביים טובים.
מימין: משה ראובני, זיו קורן, ניב חורש ואודי פרידן
מימין: משה ראובני, זיו קורן, ניב חורש ואודי פרידן
בקרולינה למקה שנחשב למותג משקפיים מצליח מאוד בישראל, עובדים בשיטת הקמת דוכני מכירה בקניונים, כאשר המשקפיים מוצגים שלא מאחורי זכוכית ומתומחרים בין 99 ל-199 שקלים. גביזון ובת זוגו שאחראית לעיצוב הדגמים ביקשו להפוך את קטגוריית משקפי השמש המעוצבים לנגישות יותר לקהל הרחב.
ממשרדי הפרסום ראובני פרידן ו-y&r ישראל לא נמסרה תגובה לידיעה.
תגובות לכתבה(13):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    למה y&r לא סוגרים את המשרד ויוצאים לדרך חדשה?
    שני 09/2013/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הגיוני שאף משרד פרסום לא ניסגר ב 20 השנים האחרונות? זה לא הגיוני!! בכל ענף יש פגיעה של ממש וכאן כלום. יאללה, לנוח!!!
    סגור
  • 10.
    גיא וינברגר עזב והתקציב ברח (ל"ת)
    איש ביצה 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    אדם אבנון נראה כאילו
    לובסטר 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אדם אבנון הלא יוצלח נראה כאילו שלקו אותו במים רותחים
    סגור
  • 8.
    הודיס הרשת מס 1 בקניונים והם עושים טעות אם
    אלון 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ימכרו אותה חבל!!!
    סגור
  • 7.
    קמפיין מדובר על ידי מי?
    אריק 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על פי מה אתם קובעים שהקמפיין הזה היה מדובר? אולי מדובר על ידי הברנז'ה וגם זה לא ממש. לדעתי הקמפיין הזה הוא דוגמא של בזבוז כסף שלעולם לעולם לעולם לא יחזיר את עצמו. כשאין רעיון טוב לוקחים שני פרזנטורים ומשלמים להם מיליונים. אח"כ משלמים מיליונים על מדיה וקוראים לגיא פינס בשביל לתעד את הזוועה
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    וואו לראובני
    יואב 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עכשיו יהיו להם קמםיינים מבריקים כמו חיים כהן למי עדן והצפרדע המדהימה לאלבר ועוד הזיות לא מחוברות לכלום
    סגור
  • 5.
    אדם במגעים להחזיר את גדעון (ל"ת)
    שמועות בענף 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • גדעון עסוק ב NY יש לו שם את ההוא.. (ל"ת)
    שני 09/2013/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    זה נכון שאין בכלל מעצבת כזאת? (ל"ת)
    שאלתיאל 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    גיא וינברגר עזב ועכשיו הלקוח עוזב
    אנונימי 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כולם יודעים שהוא הביא אותם.
    סגור
  • 2.
    זה בגלל שגיא וינברגר הוא הגאון האמיתי
    אחת שיודעת 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וינברגר הוא הגאון ואיש העיונות הכדול וברגע שהוא כבר לא בשלמור הם לא רוצים להיות שם!
    סגור
  • וינברגר גאון בשקרים וזיון מח (ל"ת)
    קיבל בעיטה החוצה 09/2013/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    יותר זמן לשחק באבלס (ל"ת)
    יובל 09/2013/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור