קריירה ולימודים

"יובל עולה לכיתה א', וברק לא פה כדי לראות"

יובל לופן, בתו של ברק שנרצח בפיגוע בבר ה"אילקה" ברחוב דיזינגוף בתל אביב, מתחילה היום כיתה א' - והוא לא יהיה שם ללוות אותה: "ברק ממש התרגש שהיא עולה לבית ספר וחיכה ללמד אותה ולשבת איתה על שיעורי בית"
מערכת ice | 
ברק לופן (צילום רשתות חברתיות)
בראיון ל-ynet דנה לופן, אלמנתו של ברק שנרצח בפיגוע בבר ה"אילקה" בחודש אפריל האחרון, מספרת על החודשים האחרונים ועל הפעם הראשונה בה תלווה את יובל, הבת הבכורה שלה ושל בר לכתה א'. – "היא שאלה 'אמא, רק את תלווי אותי לכיתה א'?' עניתי שאמא איתה כל הזמן והרוח והגב של אבא מאחוריה."
כזכור, ב-7 באפריל השנה מחבל פתח בירי לעבר מבלים ברחוב דיזינגוף בת"א ורצח שלושה בהם ברק. ברק נפצע אנושות ונלחם על חייו במשך שעות ארוכות. עד השנה, הוא זה שלקח את הבנות יובל ועמית לגן בזמן שדנה קיבלה את התלמידים בבית הספר בו היא עובדת כיועצת חינוכית.

דנה מספרת על הזיכרון והערכים שברק השאיר – "היינו צוות ולב אחד, וזה גם מה שהילדים הרגיש בבית – מה זו חברות, מה זו זוגיות, איך מדברים אחד לשני. אנחנו רוצים להמשיך ולציין כל אירוע בעיקר עבור הילדים – לשמר את המקום השמח, החי והנוכח פה. אני יודעת שזה היה ברק, זה החלק החי שבו שאני חייבת להמשיך".
היא מספרת על הלילה נורא – "ראיתי תוכנית מוקלטת בטלוויזיה עם יובל ולא ראיתי שהיה פיגוע. חבר שלו התקשר ושאל אותי אם ברק בבית ואמר שהיה פיגוע בתל אביב. הוא שאל 'לאן ברק נסע?', עניתי: 'לאילקה'. אני זוכרת שהוא לא ענה ואיבדתי את זה לגמרי."
לסיכום דנה דיברה על יובל שמתחילה היום את יומה הראשון בכיתה א' – "אני כל הזמן אומרת ליובל שאבא גאה בה על הדרך והתמודדות שלה. נלווה אותה לכיתה א' – ואני והסבים והסבתות שלה – ואני מאחלת לה שתהיה מאושרת ושמחה ותדע שאמא תמיד פה איתה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה