קריירה ולימודים
רשות המסים במהלך חסר תקדים: זה מה שיקרה ב-1.1.2024
עליית מדרגה במאבק בהון השחור: רשות המסים תפעיל מערך בקרה על חשבוניות בעסקאות בין עוסקים, כדי למנוע הפצה של חשבוניות פיקטיביות. בעלי העסקים מתנגדים לדיווחים על עסקאות בפחות מ-25 אלף שקל, אבל מה התשובה של רשות המסים
ועדת הכספים של הכנסת אישרה בחודש מאי האחרון לקריאה שנייה ושלישית את התוכנית לצמצום השימוש בחשבוניות פיקטיביות, המקודמת על ידי שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', ורשות המסים במסגרת התוכנית הכלכלית לשנים 2023-2024. במסגרת התוכנית תפעיל רשות המסים מערך בקרה דיגיטלי על עסקאות בין עוסקים, באמצעות הקצאת מספרי אישור לחשבוניות במועד הוצאתן. אבל בעלי העסקים מביעים התנגדות.
העסקים מבקשים כי לא יצטרכו לדווח על כל העסקאות מעל 25 אלף שקל כפי שמחייב הנוהל החדש, אך ברשות המסים מסרבים לעשות זאת. ראשי המשק ביקשו לשנות זאת, אך כרגע לא צפוי שינוי בהחלטה.
רשות המסים השיבה: "מודל חשבוניות ישראל נועד לצמצם את תופעת החשבוניות הפיקטיביות הגורמות לנזק של מיליארדי שקלים לקופת המדינה מדי שנה". עוד נאמר במכתב כי "משמעות התיקון הינה שעוסק המקבל חשבונית מס בסכום העולה על התקרה שנקבעה, יוכל לנכות את מס התשומות רק אם לחשבונית המס שהתקבלה מהספק הוקצה מספר. ככל שהעוסק חייב בהגשת דיווח מפורט למע"מ יהיה עליו לכלול את המספר גם במסגרת הדוח".
מטרת התוכנית היא לסכל מראש הוצאה של חשבוניות מס שלא כדין וכך לצמצם את התופעה של הפצת חשבוניות מס פיקטיביות, אשר גורמת בשנים האחרונות לנזק של מיליארדי שקלים בשנה לקופת המדינה. חשבוניות מס פיקטיביות הן חשבוניות שיצאו שלא כדין וכל מטרתן היא לאפשר ללקוח לקזז את מס התשומות הגלום בהן וכך להפחית את חבות המס הכוללת שלו.
בהתאם לתוכנית שאושרה, החל מהתאריך 1 בינואר 2024, רשות המסים תקצה באופן מקוון מספר ייחודי לחשבוניות מס שערכן עולה על 25,000 שקל, במתווה יורד על פני חמש שנים, כך שבתאריך 1 בינואר 2028 הסכום יעמוד על 5,000 שקל. מראשית יישום התוכנית תחול חובה לקבל מספר הקצאה מרשות המסים לחשבוניות בסכומים שנקבעו וחשבונית מס ללא אישור הקצאה לא תותר בניכוי מס התשומות.
עוד ב-
לאחר תום תקופת מעבר בת שנה עד שנתיים (פיילוט), באישור שר האוצר וועדת הכספים של הכנסת, מנהל רשות המסים יהיה רשאי, בהתאם לשיקולים המפורטים בחוק, לסרב לבקשה להקצות מספר ייחודי לחשבוניות, בטרם הוצאת החשבונית ושליחתה ללקוח, ובכך למנוע את קיזוז מס התשומות בגין חשבוניות אלו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מה עם העבריינים שמגלגלים מיליארדים השתלטו על עסקים באיומודאג 09/2023/22הגב לתגובה זו1 0ילדי האוצר איך אתם תמיד מחפשים את הפריירים שעובדים קשה על הכסף ומאידך עבריינים מגלגלים מיליונים ומיליארדים לאורך השנה נוסעים במכוניות יקרות הכי בשוק לא מצהירים השתלטו על עסקים רק היום נודע שבשלטו על גדרות וחלוקתם מה א ם עושים מולם !! כלום ...כי אתם פוחדים תורידו להם כספים בבנקים בבתים בכספות קחו להם הרכבים תרוששו אוותם אם הכסף שלהם אפשר להחזיק את המדינה קלות...סגור



