כסף וצרכנות
מהפכה במסים בישראל: זו הצעת החוק שתעשה סדר
אושר בקריאה ראשונה: תיקונים בפקודת מס הכנסה להגברת השקיפות בדיני המס. הצעת חוק זו מטרתה יישום הסטנדרט הבין־לאומי שנקבע על ידי הפורום העולמי לשקיפות וחילופי מידע למטרות מס
מוצע לערוך תיקונים בפקודת מס הכנסה במטרה להגביר את השקיפות המיסויית: להחיל חובת דיווח על נאמן בדבר נאמנות שכל היוצרים והנהנים בה הם תושבים זרים, ובדבר בעלי השליטה בה; לבטל את הפטור מחובת דיווח החל על עולים חדשים ותושבים חוזרים ותיקים לגבי הכנסותיהם מחוץ לישראל, ולבטל את הפטור מחובתם להגיש הצהרת הון על נכסיהם והונם מחוץ לישראל.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הצעת חוק זו מטרתה יישום הסטנדרט הבין־לאומי שנקבע על ידי הפורום העולמי לשקיפות וחילופי מידע למטרות מס (ה-Global Forum) והגברת השקיפות במערכת המס הישראלית. זאת באמצעות הוספת חובות דיווח לרשות המסים.
עוד ב-
מטרת התיקונים המוצעים בהצעת החוק היא הגברת השקיפות המיסויית בישראל לשם מלחמה בהון השחור, והם נועדו כאמור גם למנוע הערכה שלילית של ישראל על ידי ארגון ה-Global Forum וכניסה של ישראל לרשימה השחורה של האיחוד האירופי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.איזה יופיחופשי 03/2024/12הגב לתגובה זו0 0ככה מתחת לרדאר מעבירים עוד חוק חונק. ככה המדינות מתחזקות על חשבון בני האדם. בקרוב לא נוכל לברוח. בקרוב הכל יהיה בידי המדינה והתאגידים. כל אספקט בחיים הטבעיים האלה יהפוך למסחרי וממוסה. כל שקל שהרווחתם בזעת אפכם - המדינה תגבה מכם פרוטקשן ועל הדרך גם תשלח בריונים לשחוט ולאנוס את נשותיכם וילדכם כי חס וחלילה העזתם להתנגד. ואופס! אתם במלחמה על "המדינה" נלחמים ובנתיים מזיינים אתכם בתחת מכל הכיוונים. אחלה של מדינה, אחלה של עולם. התנגדו עכשיו!סגור



