כסף וצרכנות

ענקית המזון עושה שינוי במרכיבים של החטיפים המוכרים

חברת המזון האמריקאית, פפסיקו ענתה לקריאה לאיסור רכיבים מלאכותיים וכבר החלה בתהליך. מנכ"ל החברה: "אנחנו מובילים את הטרנספורמציה של תעשיית המזון כבר זמן רב"
מערכת ice | 
סופרמרקט-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברת המזון העולמית, פפסיקו ענתה לקריאה לאסור רכיבים מלאכותיים על ידי שר הבריאות ושירותי האנוש של ארה"ב, רוברט פ. קנדי ​​ג'וניור וכבר החלה בתהליך. 
לפי דיווח ב-Food Business News, רמון לגוארטה, יו"ר ומנכ"ל החברה, אמר בשיחת ועידה בשבוע שעבר כי החברה כבר החלה לצמצם את השימוש במרכיבים מלאכותיים. "אנחנו מובילים את הטרנספורמציה של תעשיית המזון כבר זמן רב בכל הנוגע להפחתת נתרן, הפחתת סוכר ושומנים טובים יותר".
לאחרונה, ד"ר מרטין מקרי, נציב מינהל המזון והתרופות האמריקאי, הודיע על איסור על צבעים סינטטיים מבוססי נפט מאספקת המזון של אמריקה. לפי הדיווחים, עוד סוף שנת 2025 התהליך לביטול יושלם אישור לשני צבעי מאכל סינתטיים - אדום הדרים מספר 2 וכתום B. בנוסף, החלה עבודה עם תעשיית המזון כדי להסיר שישה צבעים סינתטיים שנותרו - ירוק מספר 3, אדום מספר 40, צהוב מספר 5, צהוב מספר 6, כחול  מספר 1 וכחול מספר 2.
ליאנה ורנר-גריי, כותבת הספר "Planetary health diet" סיפרה שהיא סובלת מתנודות מצב רוח חזקות תכופות, חרדה, התפרצויות עור והתמוטטויות אנרגיה, כמו גם דחפים אימפולסיביים חזקים לאכול מזון מעובד ומשתפת בגלוי: "ברגע שהסרתי את הצבעים האלה ועברתי לחלופות טבעיות מבוססות מזון מלא, גם התסמינים האלה נעלמו"
בשיחה הועידה שהתקיימה, לפי הדיווחים מנכ"ל החברה סיפר כי הפחזניות והחטיפים האחרים שלה בטוחים לצרכנים וכי לכל צרכן תיהיה אפשרות לבחור מה שהוא מעדיף.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה