כסף וצרכנות
ענקית המשקאות הישראלית עברה על החוק: תשלם 25 מיליון שקל קנס?
יפאורה דיווחה לבורסה כי נציגי רשות התחרות הציגו לה הפרות לכאורה של הוראות החוק לקידום התחרות בענף המזון. הקנס המקסימלי שיכולה לקבל החברה הינו 8% מהמחזור ועד לגובה של 25 מיליון שקל
ענקית המשקאות הישראלית יפאורה מסתבכת. החברה דיווחה היום (רביעי) לבורסה לניירות ערך בתל אביב כי רשות התחרות חוששת שעברה בשנים 2022-2021 על החוק לקידום התחרות בענף המזון.
בדיווח שמסרה החברה לבורסה נכתב: "החברה מתכבדת לעדכן כי החברה "יפאורה תבורי בע"מ" קיימה היום (3 ביוני ,2025) פגישה עם נציגי רשות התחרות, במסגרתה הציגו נציגי רשות התחרות הפרות לכאורה של הוראות החוק לקידום התחרות בענף המזון, "חוק המזון", על ידי יפאורה-תבורי בשנים 2021-2022. יובהר, כי בשלב זה לא התקבלה בידי יפאורה-תבורי הודעה פורמלית של רשות התחרות על כוונה להטיל עיצום כספי או אודות גובה העיצום".
החברה טענה כי "ליפאורה-תבורי תינתן אפשרות לטעון בפני רשות התחרות את טענותיה. יצוין כי חוק המזון קובע שסכום העיצום המקסימאלי להפרה, ביחס למועד ההפרות הנטענות, הינו 8% מהמחזור ועד לגובה של 25 מיליון שקל. יפאורה-תבורי פועלת למסירת מלוא המידע לרשות התחרות בליווי יועציה המשפטיים ובתיאום עימם וסבורה כי עומדים לה טיעונים טובים".
עוד נמסר כי: "יפאורה-תבורי לומדת את הנושא ותשיב לרשות התחרות באופן ובמועד על פי דין. ההערכה בעניין הטלת עיצום כספי וסכומי העיצום הכספי הינם מידע צופה פני עתיד, כהגדרתו בחוק ניירות ערך, התשכ"ח, 1968, המבוסס על אינפורמציה הקיימת בחברה במועד הדוח. הערכה זאת תלויה בגורמים חיצוניים אשר אינם בשליטת החברה".
עוד ב-
לסיום טענה החברה: "לפיכך סכום העיצום בפועל, אם וככל שיוטל, עשוי להיות שונה באופן מהותי מהמפורט לעיל. כמו כן, ההערכות שעל בסיסן הוצג המידע כאמור עשויות שלא להתממש, כולן או חלקן, או להתממש באופן שונה מהותית מכפי שנצפה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



