כסף וצרכנות
רשתות השיווק מעדכנות: מסתמן אלו המוצרים שיהיה בהם חוסר
רשתות המזון מדווחים על קפיצה ברכישות החל מהבוקר, ומדווחים על רשימת מוצרים בסיסים שאותם הישראלים בעיקר רכשו. כל הפרטים
בשעה שישראלים ממשיכים לנהור לרשתות המזון לצורך קניות גדולות לקראת היערכות לשהייה בממ"ד, מדווחות רשתות השיווק על עלייה חדה של כ־400% בהיקפי הקנייה לעומת יום שישי רגיל.
לקוחות רבים הגיעו כבר מפתיחת הסניפים בשעה 07:00 בבוקר לרשתות השונות, על מנת להצטייד במוצרים לקראת שהייה ממושכת בבתים. ברוב רשתות המזון נרשמת פעילות ערה במיוחד – וגם הרשתות השכונתיות מצטרפות לדיווחים.
כך למשל מספר מיכאל לובשיץ', מנכ"ל קרפור: "הבוקר נרשמה עלייה דרמטית בתנועת הלקוחות, עם גידול של מאות אחוזים לעומת יום רגיל. עיקר הביקוש מתרכז בסניפים העירוניים הקרובים לבתי המגורים, שם התושבים מחפשים מענה מהיר ונגיש למוצרים חיוניים. נערכנו לתרחיש מסוג זה מראש: תגברנו את כל סניפי הרשת בכוח אדם, חידשנו מלאים, והבטחנו זמינות גבוהה של מוצרים בכל הקטגוריות – ממוצרי יסוד, דרך היגיינה אישית ועד מזון לתינוקות. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם הספקים כדי לשמור על רציפות תפקודית מלאה."
עוד מוסיף לובשיץ': "היום פתחנו את הסניפים כבר מהשעה 06:00 בבוקר – מוקדם מהרגיל, ואנו ממשיכים להפעיל את הסניפים עד אחרון הלקוחות, כדי שכל אחת ואחד יוכלו להצטייד בזמן ובנוחות. אנו נערכים לפתוח את הסניפים גם מיד בצאת השבת, מתוך הבנה שהצרכים רק ילכו ויגדלו." כמו כן נמסר כי כל סניפי קרפור ייפתחו בצאת השבת.
ברשתות המזון מדווחים כי קיימת מגמה ברורה במוצרים שמבוקשים במיוחד, ובחלק מהמקרים אף מתחיל להיווצר מחסור: שישיות מים, מוצרי חלב-כמו חלב וקוטג', נייר טואלט ולחם.
רשת SPAR ישראל מדווחת על חיסולים של שישיות מים ועם עלייה של 400%, עם זאת לאחר יירוט הכט"במים, החלה להרגיש הרגעות בסניפים. הרשת מדווחת על עלייה במוצרי חלב עם גידול של 500%,הנייר טואלט- פי 9 ומים מינרלים - פי 12.
ברשת קשת טעמים מציינים כי תגברו את הסניפים בעקבות הביקושים הגבוהים. בין המוצרים הנרכשים ביותר: חלב, לחם פרוס, שישיות מים, עוגיות, מוצרים יבשים כגון ממרחי שוקולד, וכן ציוד בסיסי לשעת חירום כמו תאורת חירום, בטריות ועוד.
גם ברשת ויקטורי מציינים עלייה חדה בביקוש למוצרי בסיס כמו חלב, מים, קוטג' וחטיפים. עוד מוסיפים כי ייתכן שבשל הלחץ המוגבר יהיו חוסרים מקומיים כבר בימים הקרובים – וייתכן שמדובר במוצרים שיקשה להשיגם בהמשך, בשוק בכלל.
גם ברשת ויקטורי מציינים עלייה חדה בביקוש למוצרי בסיס כמו חלב, מים, קוטג' וחטיפים. עוד מוסיפים כי ייתכן שבשל הלחץ המוגבר יהיו חוסרים מקומיים כבר בימים הקרובים – וייתכן שמדובר במוצרים שיקשה להשיגם בהמשך, בשוק בכלל.
ברשת יוחננוף מדווחים על פעילות שיא בסניפים ועל התמקדות באספקת מוצרים חיוניים כמו מזון, מים ונייר טואלט, לצד היערכות לוגיסטית למצב חירום – כולל גנרטורים שיאפשרו הפעלת סניפים במקרה של הפסקות חשמל.
ברשת רמי לוי פרסמו סרטון ברשתות החברתיות שבו נראה רמי לוי עצמו ממלא בקבוקי מים ומנסה להרגיע את הציבור סביב הפאניקה שנוצרה בנושא. לדבריו, במקום לסחוב שישיות מים, ניתן פשוט למלא מים בבית – ולחסוך טרחה, לחץ ועומסים מיותרים על המדפים.
עם זאת, משרד הכלכלה מדווח על דיווחים מכל רשתות המזון – נכון לשעות אלו, כל סניפי רשתות המזון פועלים ועל אף התנועה הרבה, לא נרשם מחסור במוצרים ומוסיף, כי הציבור נקרא לרכוש מוצרים להם הוא זקוק למספר ימים ובהתאם להנחיות פיקוד העורף.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, קיים מספר הערכות מצב עם תחילת המבצע. כמו כן, התקיימה הערכת מצב מיוחדת בהובלת השר ברקת עם הנהלת המשרד וגורמי המקצוע, כחלק מהיערכות מערכתית למצב חירום. כן הונחו מנהלי תאי המזון ומשכ"ל ברשויות המקומיות, להעביר עדכונים שוטפים לגבי מלאים.
ככל שיהיה צורך ובהתאם להנחיית פיקוד העורף, יפעלו רשתות המזון במתכונת "סניפי ברזל". רשימת רשתות השיווק הפועלות בכל רחבי הארץ, מופיעה באתר משרד הכלכלה והתעשייה, פקע"ר וברשויות המקומיות. בנוסף, הנחה השר ברקת את הגורמים הרלוונטיים במשרד להמשיך להיות בשיח רציף עם היצרנים ורשתות המזון בכדי לוודא רציפות תפקודיות בתחום מוצרי הצריכה.
עוד ב-
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, מוטי גמיש, השתתף הבוקר בפורום מנכ"לים ומנהל את פעילות המשרד, לצד שר הכלכלה, ניר ברקת, ציין: "אנחנו פועלים החל מרגע המתקפה על איראן כדי להבטיח שאזרחי ישראל יוכלו להמשיך ולהצטייד במזון, גם בזמן החירום. מרכז ההפעלה של המשרד פעיל, ואנו בקשר שוטף עם רשתות השיווק והגורמים בשטח. אין מחסור במזון – רק עומס בפעילות האספקה ומילוי המדפים. הציבור מתבקש לנהוג באחריות, להצטייד בשיקול דעת, ולהישמע להנחיות פיקוד העורף. נמשיך לפעול באחריות כדי לשמור על שגרת חיים תפקודית ככל הניתן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



