כסף וצרכנות

החל מיום שבת: חרם משלוחים לארה"ב - זו הסיבה

חברות דיוור אירופיות צפויות להשהות את שירותיהן אל מול המדינה מעבר לאגם בעקבות שינויים במכסים ובלבול רב שנוצר מדינות וחברות המשלוחים הכי גדולות בפנים
מערכת ice | 
דונלד טראמפ והמכסים (צילום shutterstock, פלאש 90/ לירי אגמי)
ביום שישי הקרוב צפויה לפוג התקנה בארה"ב המאפשרת לשלוח משלוחים וחבילות שערכם נמוך מ־800 דולר ללא תשלום מכס (דויטי פרי) - השינוי הזה מביא חברות שילוח ודיוור רבות להשהות את שירותיהן לארה"ב. 
מחברות משלוחים בינלאומיות לשירותי דואר ממשלתיים החל מיום שבת גופים רבים לא ישהו את שירותי השילוח שלהם לארה"ב עד שהסיטואציה תתבהר בעקבות הבלבול הרב שנוצר מהשינוי הצפוי.
ב־2024 התקבלו בארה"ב 1.36 מיליארד חבילות פטורות ממכס בשווי כולל של כ־64.6 מיליארד דולר. כך עולה מנתונים של רשות המכסים ומעבר הגבולות של המדינה. שירותי הדואר הלאומיים של גרמניה, דנמרק, שבדיה, איטליה הודיעו שיפסיקו לספק חבילות לארה"ב באופן מידי, צרפת ואוסטריה צפויות להצטרף ביום שני.
"שאלות נשארו לא פתורות, במיוחד באשר לאומדן עליו יעמדו המכסים בעתיד כמו גם איזה מידע נוסף יצטרכו החברות לדעת ולכלול במשלוחים. נאמר בחברת המשלוחים הגדולה באירופה DHL. עוד ציינה החברה שהחל מיום שבת "החברה לא תוכל לקבל ולהעביר סחורה פרטית או עסקית המיודעת לארצות הברית בעקבות השינויים הללו".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה