כסף וצרכנות

עסקת הענק של ישראכרט יוצאת לדרך: כאל תפוצה ב-70 מיליון שקל

הליך הגישור הסודי בין כאל לפלייקארד נחשף ומסיים את סאגת עזיבת הנוסע המתמיד לישראכרט: כאל תפוצה ב-70 מיליון שקל, ופלייקארד תוכל להנפיק עם ישראכרט כרטיסי אשראי כבר ביוני הקרוב
מערכת ice | 
יפית גריאני (צילום ענבל מרמרי)
דרמת הענק שטלטלה את השוק במרץ האחרון, יוצאת לדרך, עם הסכם הפשרה שהושג היום (שלישי) בגישור בין פלייקארד ובין כאל, מול השופטת הילה גרסטלר ובכך ישראכרט תוכל כבר בקרוב להחיל את שיתוף הפעולה עם מועדון הנוסע המתמיד של אל על.
המשולש מאחורי הקלעים הוא מסקרן מאין כמותו ומעלה המון שאלות שטרם נענו: יפית גריאני - מס' 2 לשעבר בישראכרט, שנאלצה לעזוב את תפקידה לאחר שנפגשה עם קבוצת דלק ויצחק תשובה ועידן וולס, טרם העברת הבעלות, ועברה לנהל את כאל. מנכ"ל אל על החדש לוי הלוי, שהוא שימש אך לפני רגע כמנכ"ל כאל ושתחת כהונתו עבר הנוסע המתמיד מכאל לישראכרט, שזו האחרונה תחת יצחק תשובה ועידן וולס, לקחו לגריאני שנחשבת למיודדת עם השניים, את הנוסע המתמיד.
בכאל, תחת ניהולה של יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט, זעמו על עזיבת הנוסע המתמיד, שלפי חלק מהגורמים אף גרם להפתעה ומבוכה רבה, ושיגרו מכתב חריף בכותרת "התראה דחופה לפני נקיטת הליכים משפטיים", שבו היא מאיימת בצו מניעה ותביעת נזיקין - ומנסה לבלום את אחת מעסקאות האשראי הגדולות שנכרתו בישראל בשנים האחרונות.
כאל טענה  שהנוסע המתמיד מפרה באופן בוטה את הסכם שיתוף הפעולה שנחתם ביניהן ב-2018 ועודכן מספר פעמים. לפי ההסכם, כאל מחזיקה בבלעדיות על הנפקת כרטיסי ברונזה של המועדון עד לסוף 2026, וחל איסור מוחלט לפנות ללקוחות בהצעה חלופית לפני אוקטובר 2026 - שלושה חודשים לפני תום ההתקשרות.
אכן, במחצית אפריל, בית המשפט קיבל את דרישות כאל - חסם את ישראכרט מלפנות ללקוחות הברונזה או להציע הטבות עודפות ללקוחות הפרימיום. מכאל נמסר אז: "נמשיך לעמוד על זכויות הלקוחות שלנו ולהעניק להם את החבילה והתנאים הכי טובים".
בכך, על פי הפרסום בכלכליסט, הושגה פשרה בגישור בין כאל לפלייקארד ולאחר פיצויים של 70 מיליון שקל, יוכלו בפלייקארד להחיל כבר בקרוב את כרטיסי האשראי החדשים עם ישראכרט. 
מדוע 70 מיליון שקל? המסה הגדולה מהסכום: 50 מיליון שקל, הינם סכומי העמלות שיועברו לכאל על עסקאות בכרטיסי האשראי "הישנים" עד סוף 2026, ועוד 20 מיליון שקל הינם כדמי פיצוי על האפשרות שישראכרט תוכל לשווק את הכרטיסים כבר ביוני הקרוב.
כזכור, בינתיים בכאל כבר החלו לשחרר את תוכנית המגירה במקרה שפליי קארד יעזבו אותם, עם מועדון חדש בשם  FlyAll והרעיון מאחוריו הוא שחרור מהתלות בחברת תעופה אחת. במקום נקודות שתקפות רק לאל על, FlyAll יאפשר צבירה שניתן לממש בכל חברות התעופה, וגם במלונות וחבילות נופש. מי שמוביל את הפרויקט הוא סמנכ"ל כאל ירון טיקטין.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה