כסף וצרכנות

משבר כלכלי? הייצוא של תכשיטים הגיע להיקף של למעלה מ-377 מיליון שקל

למרות שנת הקורונה: יצוא התכשיטים מישראל בשנת 2020 נותר יציב עם גידול משמעותי בביקושים לתכשיטי כסף ותכשיטי אופנה אך ירידה בביקוש לתכשיטי זהב. המדינות בהן נרשמה עליה ביקוש לתכשיטים ישראלים: איטליה, גרמניה, הולנד, אנגליה ושבדיה 
יהודה לוינגר | 
יהלומים (צילום pexels)
ענף התכשיטים העולמי, והישראלי בכלל זה, התמודד בשנת 2020 עם אתגרים לא פשוטים שהושפעו מהמצב הבריאותי והכלכלי שפקד את העולם. למרות זאת, ענף התכשיטים הישראלי הצליח לשמור על יציבות יחסית ולסיים את השנה עם היקף יצוא של כ- 377 מיליון דולרים, ירידה שולית של 5% בלבד לעומת אשתקד.
מהנתונים עולה כי בשנת 2020, כ- 1985 יצואנים ישראלים ייצאו תכשיטים מכל הסוגים, בהיקף של למעלה מ-377 מיליון דולר, ירידה קלה של כ-5% לעומת תקופה מקבילה אשתקד, שהיקף היצוא בה נאמד בכ-397 מיליון דולר.
ביצוא תכשיטי הכסף, ניכרה עלייה משמעותית של כ-36% לעומת אשתקד, עליה משמעותית של 23% נרשמה בתכשיטי האופנה, זאת לעומת  ירידה של כ-25% בביקוש לתכשיטי הזהב (כולל תכשיטי יהלומים).
המגמה של הביקוש הגובר לתכשיטי כסף ותכשיטי אופנה מישראל מסתמנת בעיקר באירופה, בה המדינות המובילות בביקושים הן גרמניה, נורבגיה, שוויץ, הולנד, אנגליה וצרפת. היקפי היצוא הישראלי של תכשיטי האופנה עלו באופן משמעותי והסתכמו בגידול של 77% לעומת שנת 2019.  עלייה של כ- 53% נרשמה גם בביקוש לתכשיטי הכסף שם.
ארצות הברית הייתה, ועודנה, היעד המרכזי לייצוא תכשיטים מישראל עם נתח נכבד של כ- 61% מהיקפי  היצוא. ביבשת זו נרשמה ירידה של כ- 7% בהיקפי יצוא תכשיטי הזהב.
הירידה בביקוש לתכשיטי הזהב באה לידי ביטוי גם ביצוא בחלק ממדינות אירופה עם ירידה כוללת של כ- 37% בהיקף היצוא לעומת שנת 2019, בעיקר במדינות צרפת, רוסיה ושוויץ, בעוד שבאיטליה, גרמניה, הולנד, אנגליה ושבדיה, הביקוש לתכשיטי זהב דווקא עלה.
ביצוא התכשיטים הישראלי לאסיה חלה ירידה בכל הסגמנטים למעט תכשיטי הכסף ששמרו על ההיקפים ביחס לשנת 2019. כמו כן נרשמה ירידה ניכרת ביצוא תכשיטי הזהב להונג קונג – 14.8 מיליון דולר בשנת 2019 לעומת 5.1 מיליוני דולרים בלבד בשנת 2020.
בתוך כך, לאחר שנה לא קלה לענף היהלומים הישראלי, עם התאוששות בחודשים האחרונים לשנת 2020, בדגש על נובמבר ודצמבר, חודש ינואר  2021 ממשיך את המגמה החיובית עם עלייה בשלוש מתוך ארבע קטגוריות הסחר של הענף.
אופיר גור, מנהל מינהל יהלומים, אבני חן ותכשיטים במשרד הכלכלה והתעשייה, מסביר: "ענף היהלומים הישראלי למד להסתגל ולהשתנות בהתאם לטעם בשווקים העולמיים ומבחינה זו בהחלט יש מקום לשמור על אופטימיות. אנו רואים  כי גם בשנה מאתגרת זו, הענף הצליח לשמור על יציבות וההערכה היא כי בשנה הבאה אנו צפויים לחזות בצמיחה משמעותית. ישנן מגמות חדשות בצריכת התכשיטים העולמית, בהן עלייה בביקוש לתכשיטי הכסף ותכשיטי האופנה, לעומת צריכת תכשיטי הזהב, אשר ענף התכשיטים הישראלי למד להסתגל אליו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה