כסף וצרכנות

אחרי 58 שנים: מסעדת "פונדק הים" בכיכר העצמאות בנתניה נסגרת

מסעדת "פונדק הים" שמזוהה עם כיכר העצמאות בנתניה נסגרת אחרי 58 שנות פעילות, בעקבות אי-רישיון לעסק. "היה למקום קסם מיוחד, משהו אמיתי ואותנטי שכבר לא רואים היום"
מערכת ice |  26
מסעדת פונדק הים (צילום "ליאורה חושפת")
כל נתנייתי מכיר את המסעדה המיתולוגית "פונדק הים" שעומדת באמצע כיכר העצמאות בנתניה, בתחילת רחוב הרב קוק. השבוע, אחרי 15 שנים של סימן שאלה וסכנת סגירה, דווח כי באופן סופי המסעדה תסגור את שעריה, לאחר 58 שנות פעילות. למרבה צערו של הבעלים דוד קוצר בן ה-90, הוא לא הצליח להסדיר את רישיון העסק.
שדר ערוץ הספורט יונתן כהן נפרד מהמסעדה וכתב, "פונדק הים סגרה את שעריה. יהי זכר המוסד המופלא הזה ברוך". אליו הצטרף גם פרשן ספורט 1 אורי אוזן שכתב, "מוסד נתנייתי אגדי, הם יצאו הכי טוב בתחקיר החומוס והקוליפורמים הבלתי נשכח של כלבוטק. באמת עשו אוכל מעולה, חבל".
 
בתו של בעלי המסעדה, מירי קוצר-קדם, נפרדה בדף הפייסבוק שלה וכתבה, "מלא זכרונות, מלא טעמים בלתי נשכחים, מלא רגעים שמחים וגם פחות. אין מה להגיד, היה למקום קסם מיוחד, משהו אמיתי ואותנטי שכבר לא רואים היום. אין לי מושג אך מסכמים כ"כ הרבה שנים [כמעט 60!], רק אומר שאני גאה באבא שלי ובאחיו שהצליחו להרים כזה מוסד, שלמדתי וקיבלתי ממנו כל כך הרבה".
 
גם הגולשים בדף "נתנייתים בינוניים וסבירים" העלו זיכרונות על המנות המיתולוגיות של המסעדה. "אזכור משם את הצ'יפס בשקית נייר שהיינו קונים שם על הדרך כשהיינו נערים", נזכרת נתנייתית אחת. "החומוס הכי טוב בעיר, הגזוז, הטחינה, סלט הכרוב, אין על פונדק הים." נזכרת עוקבת אחרת.
המסעדה הוקמה בשנת 1964, על ידי דוד קוצר שהיה אז רק בן 24, הוא פתח את המסעדה עם שלושת אחיו וקרוב משפחה נוסף. מאז נפטרו כל שותפיו של דוד והוא נשאר לנהל את המקום לבדו. בריאיון בעבר הוא סיפר על הימים היפים של העסק שלו: "חצי הארץ אכלה פה, שלמה ארצי כשהיה עוד טירון, להקות הזמר ולהקות צה"ל, כל קבוצות הכדורגל, מכבי נתניה הייתה באה בכל מוצאי שבת ואחרי ניצחון היה פה בית מטורפים, היה פה עולם ומלואו." מקורביו של קוצר אומרים כי אין בדור ההמשך מי שיטפל במסעדה, ולכן החליטו למכור אותה. לדבריהם, עוד אין קונה סגור למקום.
תגובות לכתבה(26):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 21.
    הפונדק בחוף פולג עם מוזיקה לייב
    אתי לי און 08/2023/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היינו מגיעים מהרצליה ותל אביב לימי שישי במסעדה בחוף םולג פונדק הים. טעים ושמח. אוכלים ורוקדים. היום העל סגור בשישי. מלך עלינו
    סגור
  • 20.
    נער הייתי וגם זקנתי ובנערותי אכלתי שם עם החברים כמעט נד (ל"ת)
    גני 05/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 19.
    יהודים
    ש.מ 04/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מקום לא כשר ראוי שיסגר
    סגור
  • 18.
    פונדק הים מגיש בשר פרה ועוף? מישהו התבלבל (ל"ת)
    אחד העם 04/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 17.
    משה קלופטרה
    זאב רז 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    6 0
    ראוי מאוד מאוד לציין את משה . האמת לאמיתה כי משה היה הקסם של המקום , ואיש עם כריזמה וחיוך , שלא לומר חוכמה וחוכמת חיים . עם פטירתו , לאורך השנים , המקום איבד מהאטרקטיביות , אמנם שהאוכל בפונדק שמר לאורך כול השנים על אותה איכות וטעם
    סגור
  • טען עוד
  • 16.
    קוצר בן 90 או 82?
    ירון 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כותבים כאן שקוצר היה בן 24 כשפתח את המסעדה בשנת 1964, אז לפי זה הוא כיום בן 82. מישהו יודע בן כמה הוא באמת?
    סגור
  • 15.
    פחות טריפות
    דוד 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    5 7
    לא נורא פחות מסעדת טריפות ונבלות
    סגור
  • חשוב
    שחר 04/2022/30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    60 שנה אין דברים כאלה
    סגור
  • 0
    מומו 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נבלה ו טריפה זה אתא
    סגור
  • 14.
    לא הצליחו להתרומם בחזרה
    צצו 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    3 1
    הרבה שנים שהמסעדה הזו מדשדשת . העולם השתנה ואיתו האוכלוסיה והדרישות. לא הצליחו להתרומם ורוב הזמן לא היו לקוחות בכמות שתצדיק מיקום וגודל כזה . לא היו כשרים והאוכלוסיה הדתית ברחה משם כמו מאש. אף שבשלב מסוים ניסו להיות כשרים . הציבור לא קנה את זה . חבל על הנוסטלגיה שנעלמת כמו פונדק הים וצלי אש אבל היום מקום שלא כשר לא יוכל להתרומם
    סגור
  • ?
    מומו 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האיקר שאתא מתרומם אין על פונדק
    סגור
  • 13.
    זכרונות טובים
    אורי דאובר 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הייתי הולך כול הזמן עם אבא שלי וסבא שלי לאכול סטקיים טובים וגזוז בטעמים המפורסם עצוב שנסגר עוד היסטוריה טובה שהיתה חבל.
    סגור
  • 12.
    הנתניתים הטיפשים
    סידי 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 5
    העובדים הערבים היו יורקים לסירי החומוס . סיפרו פעם שהיו מאוננים לכאורה . לא באשמת הבעלים , אבל כשמעסיקים ערפים הם יעשו נזקים בבניה במסעדות ובכל מקום שלא פוקחים עליהם עין צמודה .
    סגור
  • תמים
    עמי 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה כזה תמים ... את השמועות האלה כולם מכירים , המסעדה עבדה בקצב מסחחר אנשים רצו להפיל אותה מקנאה והוציאו את השמועה הזאת היה שם אוכל הכי טוב בארץ עם צוות של עובדים שכמעט כולם ערבים הכי טובים בארץ , היום לא תשיג עובדים כאלה בשום מקום .
    סגור
  • 11.
    לא נתנייתית
    סמדר 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שנה וחצי כמעט כל שבת קונה חמין נהדר אין על הכבד עוף.והקבב שלהם טעים אומנם לא הגעתי בשנים האחרונות אבל חבל על הזמן
    סגור
  • 10.
    אכלתי שם כחייל ואני בן 55...!
    דייויד 14 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כל כך טעים ומזמין - חבל !
    סגור
  • 9.
    מוצאי שבת עם כל ההונדות והטוסטוסים
    ישראל 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    איציק שאול דוד משה אריה אברהם (הערבי) סמי טיצ'ר יונס ג'ודי גבי מלכה, צ'יפס בפיתה! 20 אגורות בשופרה דשופרה 25 אגורות איזה יקרן
    סגור
  • 8.
    ימי 1990 . צ'יפס בשקית . תודה דוד (ל"ת)
    בנימין 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 7.
    גדלתי על המקום
    יגאל שרון 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הטעם הרייח לא היה לו שני ,חבל
    סגור
  • 6.
    עצוב
    אמיר 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    עצוב. עצוב. עצוב. עצוב.
    סגור
  • הגדרות של ציון המלצר
    יליד 49 04/2022/29
    הגב לתגובה זו
    4 0
    "חמס אותה" - הוסף חומוס ספונג'ה : גזוז עם כל הטעמים
    סגור
  • 5.
    דורות של נתנייתים אכלו שם
    בילי 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מאכלים טעימים, זהו מוסד ותיק וזכור לטוב.
    סגור
  • 4.
    לא בכיכר (ל"ת)
    אריק 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 3.
    יאללה נתניה
    רון 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 1
    לראות את נתניה בקופסא ואז ללכת לאכול קבב בפיתה עם גזוז בפונדק, איזו נוסטלגיה.
    סגור
  • 2.
    לנד , פריזנר , שרטוב
    עודד שפיגלר 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא מאמינים
    סגור
  • 1.
    פונדק הים
    רוני 04/2022/28
    הגב לתגובה זו
    6 1
    המסעדה, בפיתה עים החומוס והמלפפון חמוץ ההמבורגרים שלהם,זה היה מוסד
    סגור