כסף וצרכנות

הכד הוערך ב-2,000 יורו - אבל נמכר לבסוף ב-8 מיליון

אשה צרפתיה יירשה מאמה כד חרסינה שהעריכה כי מדובר בחפץ עתיק, אך מסתבר שהיא בעצמה לא הבינה עד כמה הפריט שבידיה נדיר
מערכת ice | 
הכד הנדיר (צילום Maison Osenat)
אגרטל רגיל לכאורה שהוצע למכירה פומבית בצרפת במחיר התחלתי של 2,000 אירו נמכר בכמעט 8 מיליון אירו לאחר מאבק ממושך בין רוכשים פוטנציאלים. כד החרסינה בסגנון טיאנקיופינג (סיני עתיק) הוכנס למכירה הפומבית על ידי אישה צרפתיה שיירשה אותו מאמה המנוחה.
בתחילה יורשת הכד לא הבינה עד כמה הפריט שבידה נדיר. כשהציגה אותו בפני מוכר עתיקות בפריז הוא הסביר לה שמדובר בחפץ נדיר מהמאה ה-18 בעל עיטורים מיוחדים בגוון כחול וזהוב שבוצעו בטכניקה סינית עתיקה וסודית. דבר שעורר עניין רב בקרב רוכשים סיניים רבים שנלהבו מהמכירה הנדירה.
לדברי סדריק לבורדה, מנהל המכירה: "מרגע פרסום הקטלוג ראינו שיש עניין עצום עם יותר ויותר סינים שבאים לראות את האגרטל. המומחה שלנו עדיין חושב שהוא חולם". לבורדה הסביר את ההתלהבות: "הסינים נלהבים מההיסטוריה שלהם וגאים להשתלט על ההיסטוריה שלהם בחזרה".
בסופו של דבר ולאחר לא פחות מ-30 הצעות שונות הכד נמכר נמכר ב-7.7 מיליון אירו - כמעט פי 4,000 מערכו הראשוני. בחישוב עם עמלות המוכר מחיר הרכישה הסופי עמד 9.12 מיליון אירו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה