כסף וצרכנות
חג שמח: העדה האתיופית תציין את חג הסיגד - כמיטב המסורת
ציון החג המרהיב המזוהה עם העדה האתיופית יתקיים ברחובות בהתאם להנחיות פיקוד העורף. בשל המלחמה, האירוע השנה יתקיים בסימן "עם ישראל חי", בהשתתפות קייסים ומכובדים. מנכ"ל החברה העירונית אייל פרנקל: "חוויה תרבותית יוצאת דופן"
כמיטב המסורת, גם השנה, תציין רחובות את חג הסיגד, שהינו חלק ממסורת יוצאי אתיופיה ונועד להזכיר את חידוש הברית בין עם ישראל לאלוהים. השנה יצוין החג בסימן "עם ישראל חי", ביום רביעי, ה-22 בנובמבר. התכנסות החל מהשעה 18:00 במרכז חוויות קרית משה, ברחוב קלמן גבריאלוב 20.
בשעה 18:30 יחל האירוע בקבלת פנים שתכלול שירה ומזמורי תפילה של הקייסים וכן טקס ברכת הלחם (הדאבו) וכיבוד מסורתי קל. לאחריו, יתקיימו מופעים של אמנים מגוונים וביניהם המנהל האמנותי והיוצר שמואל ברו, הזמר זמנה מלסה, הזמרת ורד סמני, הבדרן שמואל בייבי והנגנים זללם פסהא ונדב הבר.
הסיגד הוא יום של צום, טהרה והתחדשות. הטקס המקורי באתיופיה נערך בראש הר גבוה, כסמל למעמד הר סיני, ומנהלים אותו כוהני הקהילה. ההשראה למנהגי החג לקוחה ממעמד דומה שאותו קיימו עזרא ונחמיה בירושלים בימי שיבת ציון. בשנת 2008 התקבל בכנסת חוק הקובע את הסיגד כיום חג רשמי של מדינת ישראל.
אוכל מסורתי אתיופי (צילום: אולפני רחובות)
עבור בני העדה האתיופית, חג הסיגד משמש המשך לחשבון הנפש הפרטי של יום הכיפורים. ביום זה מוסיפים לחשבון הנפש הפרטי את הפן הציבורי, ובהתקהלות המונים מכריזים על חידוש הברית עם האל ומתפללים על המשכיות האמונה ובוא הגאולה השלמה.
האירוע לציון חג הסיגד פתוח לקהל הרחב, שמוזמן לקחת בהן חלק ולחוות את התפילה והעושר תרבותי המגוון. האירוע מתקיים בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
האירוע לציון חג הסיגד פתוח לקהל הרחב, שמוזמן לקחת בהן חלק ולחוות את התפילה והעושר תרבותי המגוון. האירוע מתקיים בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

(צילום: גדעון אגז'ה)
עוד ב-
מנכ"ל החברה העירונית, אייל פרנקל: "אירועי חג הסיגד הפכו למסורת ברחובות ולכן בחרנו לציין אותם גם השנה והפעם בסימן 'עם ישראל חי', בהתאם למצב הנוכחי. אני מזמין את תושבי רחובות והסביבה לקחת הפוגה ולהשתתף באירוע המיוחד שהוא חוויה תרבותית יוצאת דופן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



