כסף וצרכנות
שופרסל בדרך למהפכה? זו ההבטחה של הרוכש המיועד
צבי ויליגר אמר בראיון: "שוק המזון הישראלי נשלט ע"י 12 חברות גדולות וכל עוד זה כך אין סיכוי להוריד את יוקר המחיה. איתי כבעל שליטה המחירים בשופרסל יהיו זולים משמעותית. אחד כמוני יכול להוריד את יוקר המחיה בארץ".
אחרי שאיש העסקים צביקה ויליגר, בעלי השליטה בחברת המזון ויליפוד, הגיש הצעה לרכישת 24.9% מזכויות ההון וההצבעה של שופרסל בע"מ, לפי שווי של 6.5 מיליארד שקל, כעת הוא מדבר מה החזון שלו אם יצליח במהלך.
ויליגר אמר לכלכליסט: "שוק המזון הישראלי נשלט ע"י 12 חברות גדולות וכל עוד זה כך אין סיכוי להוריד את יוקר המחיה. איתי כבעל שליטה המחירים בשופרסל יהיו זולים משמעותית. אחד כמוני יכול להוריד את יוקר המחיה בארץ".
עוד הוסיף: "אני בן 68 ובחלק האחרון של החיים אני חושב שאני יכול לעשות דברים יותר גדולים. בשופרסל יש לי את המדף ויש לי גם יותר אומץ לעשות שינויים מה שאנשים מפחדים לעשות. נכניס מוצרים של יצרנים אחרים. למה שלקוחות יקנו יוגורט במקום אחר כשאפשר לקנות אותו בחצי מחיר? או נוזל כלים ברבע מחיר - הכלי לא יהיה נקי באותה מידה כמו עם נוזל כלים של סנו?. הציעו לי רשת יותר קטנה אבל זה לא מעניין. אני נמצא כבר בפוזיציה בשופרסל כי זו חברה שמעניינת אותי. יכול להיות שיבוא האמריקאי, יגיש הצעה הרבה יותר גבוהה ויזכה, וזה בסדר".
עוד ב-
ההצעה הוגשה לבעלי העניין בשופרסל, ביניהם ניתן למצוא את כלל, מנורה מבטחים, הראל, מגדל, אלטשולר שחם והפניקס. על פי הדיווח, ויליגר מנהל משא ומתן בימים אלו עם בכירים בענף הנדל"ן לשותפות בחברת שופרסל בע"מ, כאשר הוא מחזיק ב-4.9% ממניות שופרסל, אך הוא מעוניין לקבל נתח נרחב יותר ברשת הקמעונאות ולהשיג שליטה אפקטיבית יותר.
עוד נודע כי גם האחים שלומי ויוסי אמיר הגישו הצעה לרכוש 24.9% ממניות שופרסל, זאת תמורת שווי שוק של 6 מיליארד דולר, הצעה נמוכה יותר מזו של בעלי ויליפוד. נוסף על כך, על פי הדיווח ב"כלכליסט" נודע כי ההצעה של האחים שלומי ויוסי אמיר לרכישת 24.9% ממניות שופרסל, תקפה לשבוע בלבד, ולאחר מכן היא תפוג. עוד נודע על פי הדיווח כי מתחרים עוד מספר אנשי עסקים, ביניהם גם איש העסקים האמריקאי מייקל אלפרט, שעומד בראש קבוצת משקיעים אמריקאים.
עוד נודע כי גם האחים שלומי ויוסי אמיר הגישו הצעה לרכוש 24.9% ממניות שופרסל, זאת תמורת שווי שוק של 6 מיליארד דולר, הצעה נמוכה יותר מזו של בעלי ויליפוד. נוסף על כך, על פי הדיווח ב"כלכליסט" נודע כי ההצעה של האחים שלומי ויוסי אמיר לרכישת 24.9% ממניות שופרסל, תקפה לשבוע בלבד, ולאחר מכן היא תפוג. עוד נודע על פי הדיווח כי מתחרים עוד מספר אנשי עסקים, ביניהם גם איש העסקים האמריקאי מייקל אלפרט, שעומד בראש קבוצת משקיעים אמריקאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(14):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
14.צריך להכניס הנה את lidl ואת aldiאזרחית 02/2024/11הגב לתגובה זו0 0המחירים יהיו רבע מהמחירים כיום והאיכות תהיה אירופאית.סגור
-
13.אם לא יורידו מחירים לאלתר, יפסידונטליה 02/2024/10הגב לתגובה זו0 0רואים את הצעתהסגור
-
12.נו באמתישראל 02/2024/10הגב לתגובה זו0 0צביקה ואחיו בנין של ררמז ולנגר, חולי כסף לא מכבדים אף אחד ,הונגרים רעים. הוא יוריד מחירים? תשכחו מזה ,משפחה של חזיריםסגור
-
11.חחח, הם הכי יקריםאיתי 02/2024/09הגב לתגובה זו1 0הצרכן השבוי שלהם הם הזקנים וכל אלו שלא יכולים לעשות רכישה מחוץ לעירסגור
-
10.חחמיה 02/2024/09הגב לתגובה זו0 0שופרסל לנצח תישאר הסופר היקר ביותר,ולא משנה מי יהיו הבעלים! אז דיי עם החירטוטים.סגור
- טען עוד
-
9.בוא נראה אותך עושה לא רק מדבר כי עייפנו עייפנו (ל"ת)עם ישראל 02/2024/09הגב לתגובה זו2 0סגור
-
8.דיבורים כמו חול ואין מה לאכול...כרוב כבוש 02/2024/09הגב לתגובה זו0 0מדינת ישראל היא "אי של מחירים", אמר לי את זה לפני הרבה שנים קולגה מאנגליה וכמה שהוא צדק! אין כאן תחרות כיון שלא יכולה להיות כאן תחרות אמיתית! כל כלכלן זוטר יגיד לך את זה. אלו הם חיינו בזמן האחרון...??סגור
-
7.כן, כן, כן, בלה,בלה, בלה (ל"ת)דן 02/2024/09הגב לתגובה זו2 0סגור
-
6.אני לא זוכר לפני כמה שנים נכנסתי בפעם האחרונה לשופרסלהם יקרים בטירוף 02/2024/09הגב לתגובה זו3 1וכמוני יש הרבה לקוחות. תורידו מחירים ואמנם שולי הרווח שלכם יקטנו אך בהיקפים והרווחיות יגדלו.סגור
-
5.יזכרו אותך לתמיד עם תוריד את יוקר המזון בישראלרוני 02/2024/09הגב לתגובה זו2 0לסיפור מיליארד לכאן או לשם לא יזכרו אותך לתמיד אך עם תוריד את יוקר המזון בישראל יהיה עליך סמל לאדם דגול שמח לעצמך ולדורות משפחתי.סגור
-
4.פופליסט בשקלאחת שיודעת 02/2024/09הגב לתגובה זו2 0יורד את המכירים או שיביא מוצרים מזויפים, לא איכותיים.סגור
-
3.איש תבהלהניר 02/2024/09הגב לתגובה זו2 0הוא יוזיל במוצרים לא איכותיים, בנאדם מגלומן. להשתלט בדמיון שלו..סגור
-
2.שקרןמכיר 02/2024/08הגב לתגובה זו2 0שקרן היה ושקרן ימשיך להיותסגור
-
1.סוף סוף אדם הגוןדפני 02/2024/08הגב לתגובה זו1 0בהצלחה איש יקר. מקווה שאכן תקיים את דבריך.סגור



