קריפטו
"מדינת הקריפטו" חוזה: אלה המדינות שיובילו את המהפכה הפיננסית
נשיא הוועדה הלאומית לנכסים דיגיטליים באל סלבדור, שאימצה את הביטקוין כמטבע חוקי ב-2021, אופטימי לגבי העתיד ומאמין שהקידמה תגיע דווקא מהמדינות המתפתחות. "המודל שלנו יכול לשמש כתבנית למדינות אחרות שמתמודדות עם שוק הקריפטו", אמר בריאיון
אל סלבדור היתה המדינה הראשונה בעולם שאימצה את הביטקוין כמטבע חוקי בשנת 2021. חואן קרלוס רייס, נשיא הוועדה הלאומית לנכסים דיגיטליים (CNAD), הגוף האחראי על רגולציה של המטבעות הדיגיטליים במדינה, התראיין ל-Coindesk וחשף את מה שנראה כמו גישה ייחודית של המדינה בתחום הקריפטו.
אימוץ הביטקוין לא היה רק צעד טכנולוגי, אלא גם צעד חברתי וכלכלי. אל סלבדור הצליחה להרחיב את הגישה לשירותים פיננסיים עבור אוכלוסיות שלא היתה להן גישה לבנקים המסורתיים. יותר ויותר תושבים משתמשים בביטקוין לעסקאות יומיומיות, כולל תשלום לספקי שירותים, קניות וביצוע השקעות קטנות, ובכך מקדמים הכלכלה הדיגיטלית המקומית. השימוש בביטקוין מאפשר לתושבי המדינה, במיוחד באיזורים מרוחקים, לחסוך בעלויות הגבוהות של העברות כספים בינלאומיות, חיסכון משמעותי עבור משפחות שתלויות בכסף ממקורות חיצוניים.
המודל הרגולטורי של אל סלבדור מציב את המדינה בחזית החדשנות בתחום הקריפטו. במקום להחיל רגולציות פיננסיות ישנות על מטבעות דיגיטליים, ה-CNAD פיתחה מערכת רגולציה מותאמת אישית המובילה בחשיבה טכנולוגית וממוקדת בטכנולוגיה של בלוקצ'יין. מודל זה מאפשר לעסקים ולחברות בתחום הקריפטו לעבוד בסביבה מסודרת ומפוקחת תוך שמירה על חדשנות ופתיחות.
"לא נתנו לרגולטורים פיננסיים מסורתיים לטפל בזה", אמר רייס. במקום להחיל את הכללים הקיימים על עולם הקריפטו, הקימה אל סלבדור מערכת רגולציה מותאמת אישית. ה-CNAD הוקמה, לדבריו, במטרה לחזות את המגמות בתחום ולהתמקד בצורכי השוק הדיגיטלי. רייס, שמונה לעמוד בראש ה-CNAD בספטמבר 2023 ומביא עימו ידע נרחב במדעי המחשב, ומיהר לאמץ גישה טכנולוגית במערכת הרגולציה. "הצוות שלנו מכיר את הטכנולוגיה לעומק, ובזכות זה אנחנו מצליחים לנהל את הענף בצורה מקצועית", אמר בריאיון.
עוד ב-
הוועדה בחרה להימנע מלתת סמכויות רגולציה לגורמים פיננסיים מסורתיים, כמו רשות הפיקוח על המערכת הפיננסית. במקום זאת, נבנה גוף עצמאי שמתמקד בהבנת הטכנולוגיה ובבקרה מעמיקה על כל חברה המבקשת רישיון לפעול בשוק הקריפטו. למעשה, אל סלבדור לא היתה צריכה להתאים תשתיות פיננסיות ישנות לעולם הדיגיטלי. "התחלנו מדף חלק, והיה לנו יתרון בכך שלא היו לנו מחויבויות קיימות", הוא הסביר. זאת, לדבריו, בשונה ממדינות גדולות שבהן קשה לשלב את החדשנות הפיננסית עם המערכות המסורתיות."מדינות מתפתחות יכולות להוביל את המהפכה הפיננסית, ולא רק להישאר מאחור", סיכם רייס. "המודל שלנו יכול לשמש כתבנית למדינות אחרות שמתמודדות עם שוק הקריפטו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.ביטקוין 10 דקות או שעה לתשלום??? זה הגיוני?חושף שת 11/2024/29הגב לתגובה זו0 0מטבע פרה היסטורי. יש היום קספא מטבע העתיד שמשאיר אבק לביטקוין. מהירים 100, מבוזר ובטוח לגמרי. אנשים לא מבינים על מה הם מדברים, רק הולכים עם העדר.סגור
-
1.מטבעות דיגיטליים יהיה כשלון ענק כיחיים9 11/2024/22הגב לתגובה זו0 1הכורים לא יעמדו הטריליוני על גבי טריליונים של רוכשים ומוכרים..אין כזה דבר בעולםסגור