קריפטו

סוף לסכסוך? זאת הפשרה של ריפל עם רשות ניירות הערך בארה"ב

לאחר סכסוך משפטי ארוך שנים, ריפל מושכת את הערעור שהגישה כנגד הרשות לניירות ערך בארה"ב; זאת החלטת השופטת על הסכם הפשרה בין הצדדים
מערכת ice | 
ריפל (צילום shutterstock)
"Ripple Labs" הודיעה אתמול (שישי) כי תמשוך את הערעור ההדדי שהגישה נגד רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC), כחלק מהמאבק המשפטי המתמשך סביב מכירת טוקן הקריפטו שלה, XRP. בהודעה שפרסם ברשת החברתית X מנכ"ל החברה, בראד גארלינגהאוס, כתב: "אנחנו סוגרים את הפרק הזה אחת ולתמיד".
המהלך עשוי להביא לסיום את הסכסוך המתוקשר בין החברה לרגולטור, שהתנהל במשך מספר שנים ונגע לשאלת סיווגו של XRP כנייר ערך. ה-SEC הגישה בשנת 2020 תביעה נגד ריפל, בטענה שהפרה את חוקי ניירות הערך במכירת הטוקנים שלה. 
בשנת 2023 קבעה השופטת כי מכירת הריפל לציבור בבורסות אינה מהווה עבירה, אך המכירות בהיקף של 728 מיליון דולר למשקיעים מוסדיים כן מפרות את החוק.
לאחר ההכרעה, שני הצדדים הגישו ערעורים הדדיים, אך הגיעו להבנות עקרוניות להסדר, שכללו בין היתר בקשה לביטול הצו השיפוטי ולהפחתת הקנס שנקבע ל-125 מיליון דולר. עם זאת, השופטת דחתה את ההסכם שהוצע ביום חמישי האחרון.
הוויתור על הערעור עשוי להוות צעד משמעותי בדרך לסיום בפרשה, שנחשבת לנקודת מבחן מרכזית ביחס הרגולטורי של ארצות הברית כלפי שוק מטבעות הקריפטו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה