תרבות ופנאי
השר מיקי זוהר נגד "סינמטק תל אביב": זו הסיבה
שר התרבות והספורט מיקי זוהר יוצר הבוקר דרמה תרבותית, כאשר הוא מבקש לעצור תקציבים לאירועים על פי המידע שבמשרד, בעלי אג'נדות אנטי ישראליות | כל הפרטים
שר התרבות והספורט מיקי זוהר, פנה היום (רביעי) בשתי פניות רשמיות לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' בעניין שלילת תקציב לסינמטק וליו"ר סינמטק תל אביב, בדרישה לעצור אירוע של ארגון "בצלם" המתוכנן להתקיים במסגרת פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם, ולבחון שלילת התקציב הציבורי המוענק לפסטיבל.
על פי המידע שהובא ללשכת השר, פסטיבל סולידריות, הנהנה מתקציבי מדינה, מארח גופים וארגונים בעלי אג׳נדות אנטי-ישראליות, ובהם ארגונים הפועלים לקדם נרטיבים הפוגעים בלגיטימיות של מדינת ישראל וצה"ל. בין האירועים המתוכננים: אירוע שכותרתו "הג'נוסייד שלנו", וכן הקרנות והרצאות בעלות אופי פוליטי מובהק.
בפנייתו לשר האוצר הדגיש השר זוהר כי אין לאפשר שימוש בכספי ציבור לצורך קידום פעילות שלדבריו חורגת מגבולות השיח הלגיטימי ועלולה לעלות לכדי פגיעה ישירה במדינת ישראל ובחייליה. השר ביקש לבחון את שלילת התקציב מהפסטיבל לאור האפשרות כי פעילותו מנוגדת להוראות חוק יסודות התקציב המדבר על תמיכה במאבק נגד מדינת ישראל; צפו במכתב הפנייה שנחשף ב-ice.

במקביל פנה השר זוהר ליו"ר סינמטק תל אביב בבקשה לפעול לעצירת האירוע, תוך הדגשה שמוסד תרבות ציבורי אינו יכול לשמש במה לתכנים המכפישים את ישראל וצופה אל עבר העולם ככאלה שמקדמים תעשיית דה-לגיטימציה; צפו במכתב הפנייה שנחשף ב-ice.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "לא ייתכן שבאירוע הנתמך על ידי המדינה יועברו תכנים הקוראים ופועלים נגדה, ומוציאים את דיבתה בארץ ובעולם. לאחר שנתיים של מלחמה על קיומנו הבחירה לתאר את פעולות חיילינו הגיבורים כ'ג'נוסייד' היא שקרית ומכפישה, ופוגעת פגיעה ישירה באזרחי ישראל ובלגיטימציה הבינלאומית של מדינת ישראל. לצערנו הפסטיבל עומד בקריטריונים היבשים לתמיכה, אך יחד עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ נפעל כדי לבחון האם עברו על החוק ויישלל מהם התקציב לקיומו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.צודק השררעות 12/2025/03הגב לתגובה זו0 0כל מיני אנשים אנטיציוניים שיוצרים בעולם וגם כאן סרטים שמנסים לרסק את הנאראטיב הישראלי והציוני ובכך מסכנים ישראלים ויהודים בעולם כולו, לא אמורים לבקש תקציב ממדינת ישראל.סגור
-
1.סוף סוף (ל"ת)סוף סוף 12/2025/03הגב לתגובה זו0 0סגור


