תרבות ופנאי

המוזיקאי הישראלי נפרד מבת זוגו שנפטרה מסרטן: "נאלצתי לעצור הכל"

הזמר שנכנס לחיינו כחלק מתוכנית המוזיקה "אייל גולן קורא לך" חשף בריאיון מה הוביל אותו לעולם המוזיקה ולחשיפה הגדולה. לדבריו, מתוך הכאב והאובדן הגיע הפרסום, מה שאילץ אותו גם לקחת הפסקה ולעכל הכל
זמר-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
המוזיקאי בר צברי שפרץ לתודעה הציבורית בתוכנית "אייל גולן קורא לך" לפני למעלה מעשור, ומאז הספיק להוציא שלושה אלבומים, להשתתף בפרויקטים מוזיקליים ותיאטרליים בולטים, ולכבוש לבבות עם שירים כמו "ג’וני", "בפרק הבא", "חאן יונס" ועוד.
כחלק מהשתתפותו בתוכנית המוזיקה, הוא ביצע שיר שכתב והלחין לזכר בת זוגו, אור חיה שטרית, שנפטרה ממחלת הסרטן. לאחרונה, הוא העניק ריאיון לרדיוס 100FM ושם סיפר כי זמן קצר לפני מותה היא זו שעודדה אותו להירשם לאודישן.
"בעונה הראשונה זה היה רק לנשים. ישבנו בשניידר והיא אמרה לי: 'אם מתישהו זה יהיה גם לבנים, אתה חייב ללכת'. ואז היא נפטרה", שיתף בכאב. לדבריו, הוא כלל לא התכוון להשתתף בתוכנית, אך מי שדחף אותו היה חבר מהצבא שאמר לו: "אתה חייב". הזמר מספר: "עליתי שבור".
 
@moshiko.tv אתם מכירים היום את בר צברי כאיש מאחורי מלא להיטים שאתם שרים בעל פה , הוא כבר ממלא הופעות של אלפי כרטיסים וצובר קהל כבר שנים. אבל בהתחלה היתה הרבה יותר מורכבת, כשאיבד את בת הזוג שלו ממחלת הסרטן הנוראה, והיא זו שפתחה לו את הדלת ואת היצירה שבאה אחרי לכתה. בא נשוי היום באושר ומגדל ילדים מדהימים אבל לא שוכח לרגע את זכרה ואת תפקידה בחייו. #מיוזיקטוק #מושיקושטרן #ברצברי @Radios100FM @bar tzabary - בר צברי ♬ צליל מקורי - Moshiko Stern מושיקו שטרן

על השבר והאובדן הוא סיפר: "לא הצלחתי לכתוב מילה כשהיא הייתה בחיים, מהרגע שהיא נפטרה התחלתי לכתוב מוזיקה". כזכור, השניים היו במערכת יחסים זוגית במשך כשנתיים וחצי, כשהמחלה התגלתה אצל בת זוגו זמן קצר לאחר ההיכרות. צברי ליווה אותה לאורך כל הדרך, עד שהלכה לעולמה. 
לדבריו, "החשיפה וההצלחה בצל האבל הובילו אותי להחלטה לעצור את הכול למשך מספר שנים", אמר. "זה היה לי מהיר מדי, רק כתבתי את השיר הראשון שלי - וכבר התפרסמתי". הוא ממשיך ומספר כי הרגיש שהיה חייב לקחת פסק זמן: "הייתי צריך לעצור רגע. עצרתי 4-5 שנים והפסקתי עם כל העניין של המוזיקה והרשתות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה