דיגיטל וטק
הסוף לרופאים? ChatGPT עושה את הצעד הראשון בעולם הרפואה
OpenAI מקיימת שיחות מתקדמות עם מינהל המזון והתרופות האמריקאי – במטרה לקצר את הדרך לאישור תרופות בעזרת בינה מלאכותית. האם זו תחילתה של מהפכה רפואית, או ניסוי מסוכן שדורש פיקוח הדוק?
OpenAI, שעומדת מאחורי מודלי הבינה המלאכותית הפופולריים, קיימה לאחרונה פגישות עם מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) במטרה לבחון דרכים לשילוב בינה מלאכותית בתהליכי אישור תרופות. המטרה: לקצר שלבים מסוימים בהליך הרגולטורי הארוך שמלווה את תעשיית התרופות.
הפרויקט שנמצא במוקד השיחות נושא את השם cderGPT, ככל הנראה כלי בינה מלאכותית ייעודי עבור המרכז להערכת תרופות (CDE) שב-FDA – הגוף שאחראי על פיקוח ואישור של תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם בארה"ב. לפי הדיווח, גם נציגים ממחלקת ה-DOGE של אילון מאסק לקחו חלק בדיונים.
הליך פיתוח ואישור תרופה חדשה נמשך לעיתים מעל עשור, והכוונה היא לייעל שלבים מאוחרים בתהליך באמצעות יכולות ניתוח טקסטים, איתור חריגות והמלצות אוטומטיות. תחום הבריאות נתפס כמתאים במיוחד לשילוב מערכות AI, אך הוא גם מעלה שאלות רגולטוריות ואתיות – בעיקר בנוגע לאמינות המודלים ובצורך בפיקוח הדוק.
עוד ב-
למרות הפוטנציאל, השימוש בבינה מלאכותית בתחום רפואי רגיש נחשב עדיין לניסוי מהוסס. הסוגיות המרכזיות שעדיין לא נפתרו כוללות שקיפות, הסברים על בסיס החלטות המודל, והאחריות במקרה של שגיאות. ייתכן ששיתוף הפעולה בין OpenAI ל-FDA יספק את אחת ההתנסויות הציבוריות הראשונות בהיקף כזה בתחום הרפואה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



