דיגיטל וטק
החוק החדש בארה"ב: מכה של מיליארדים לגוגל, מטא ומיקרוסופט
הצעת חוק חסרת תקדים שאושרה ברוב מוחץ נועדה להטיל את עלויות תשתיות החשמל של מרכזי הנתונים על ענקיות הטכנולוגיה, כדי למנוע את התייקרות התעריפים של האזרחים הקטנים
מאבק חסר תקדים על תשתיות האנרגיה בארצות הברית: בית הנבחרים האמריקאי אישר ברוב סוחף ודו-מפלגתי של 417 תומכים מול 3 מתנגדים בלבד את "חוק הגנת צרכני החשמל". הצעת החוק נועדה לדרוש מהרגולטורים במדינות לבחון מנגנונים שיחייבו צרכני ענק, ובראשם מרכזי הנתונים של ענקיות הטכנולוגיה, לשאת במלוא עלויות התשתית הנוספות שנדרשות כדי לספק את הביקוש הגואה שלהם לחשמל.
המהלך הדרמטי מגיע ברקע התרחבות מטאורית של חברות כמו מיקרוסופט, גוגל, אמזון ומטא, המקימות מתקני ענק להפעלת מערכות בינה מלאכותית ושירותי ענן. על פי מחקר עדכני של המעבדה הלאומית לורנס ברקלי, צריכת החשמל של מרכזי הנתונים בארה"ב צפויה לזנק ולהגיע לכ-11.8% מכלל צריכת החשמל במדינה עד שנת 2030, כאשר בתרחישים מסוימים היא עשויה לטפס אפילו ל-15.3%.
החוק, שהוגש על ידי חבר הקונגרס הרפובליקני גייב אוונס והחברה הדמוקרטית קתי קסטר, מבקש למנוע מצב שבו חברות החשמל יגלגלו את עלויות שדרוג הרשת והקמת מתקני הייצור החדשים על משקי הבית והעסקים הקטנים באמצעות העלאת תעריפים.
אישור החוק בבית הנבחרים מהווה אבן דרך משמעותית במאבק על משאבי האנרגיה של מהפכת ה-AI, וכעת תעבור הצעת החוק להכרעת הסנאט. אם החוק יאושר סופית, הוא עשוי לשנות את מודל ההשקעות של חברות הטכנולוגיה בתשתיות מחשוב ולהטיל עליהן עלויות של מיליארדי דולרים נוספים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



